2024.gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

Šajā sezonā Zilais karogs Radžu ūdenskrātuves peldvietā plīvos 12. reizi

Šajā sezonā Zilais karogs Radžu ūdenskrātuves peldvietā plīvos 12. reizi

Šajā sezonā Zilais karogs plīvos 13 Latvijas peldvietās un vienā jahtu ostā, informēja Vides izglītības fondā.

Zilais karogs ir pasaulē populārākais un atzītākais tūrisma ekosertifikāts.

Zilais karogs šogad piešķirts Liepājas pilsētas Dienvidrietumu peldvietai, peldvietai pie stadiona, kā arī Beberliņu peldvietai.

Rīgā Zilais karogs plīvos Vecāķu un Vakarbuļļu peldvietā. Daugavpilī tas piešķirts peldvietai “Stropu vilnis” un Stropu ezera peldvietai.

Ar Zilo karogu šovasar leposies arī Ventspils pludmale, Jēkabpils Radžu ūdenskrātuves peldvieta, Engures novada kempinga Abragciems peldvieta.

Tāpat Zilo karogu varēs uzvilkt Kuldīgas novada Mārtiņsalas, Limbažu novada Lielezera un Saulkrastu novada centra peldvieta.

Zilais karogs plīvos arī vienā Latvijas jahtu ostā – Liepājā, Liepājas Speciālās ekonomiskās zonas jahtu ostā “Liepāja Marina”.

Vides izglītības fonds atgādina, ka Zilā karoga kritēriju ieviešana nodrošina pilnvērtīgu metodoloģiju peldvietu un piekrastes apsaimniekošanai, kurā ir ņemti vērā vides aizsardzības un ilgtspējīgas attīstības faktori, un pievērsta liela uzmanība vides kvalitātes uzturēšanai un bioloģiskās daudzveidības aizsargāšanai, tādējādi garantējot drošu atpūtu tīrā vidē.

Iesaistoties kampaņā, pašvaldības apņemas īstenot arī plašākas vides informācijas un izglītības iniciatīvas.
Kopā ik gadus Latvijā vietējā līmenī Zilā karoga programmā norisinās vairāk nekā 60 dažādu vides izglītības pasākumu, norādīja Vides izglītības fondā.

Programmu “Zilais karogs” Latvijā īsteno nodibinājums “Vides izglītības fonds” projektā “FEE International programmu īstenošana Latvijā 2021. gadā”, kas tiek īstenots ar Latvijas vides aizsardzības fonda finansiālu atbalstu.

Atstājiet komentāru