2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Radžu ūdenskrātuves peldvietas ūdens kvalitāte atbilst noteiktajām prasībām

Radžu ūdenskrātuves peldvietas ūdens kvalitāte atbilst noteiktajām prasībām

Radžu ūdenskrātuves peldvietas ūdens kvalitāte atbilst noteiktajām prasībām- tā Jēkabpils pilsētas pašvaldību vēstulē informē Veselības inspekcijas Latgales kontroles nodaļa. Š.g. 8. jūnijā Radžu ūdenskrātuves peldvietā tika veikta ūdens paraugu noņemšana, atbilstoši LR MK 2017. gada 28. novembra noteikumiem Nr. 692 “Peldvietas izveidošanas, uzturēšanas un ūdens kvalitātes pārvaldības kārtība” prasībām, radio1.lv redakciju informēja Jēkabpils pilsētas pašvaldības sabiedrisko attiecību nodaļa.

Kā informē Latgales kontroles nodaļa, pamatojoties uz mikrobioloģiskajiem izmeklējumiem, peldvietas ūdens kvalitāte neapdraud peldētāju veselību un ir atļauts peldēties.

Jau ziņots, ka šogad Radžu ūdenskrātuvei jau vienpadsmito gadu pēc kārtas tika piešķirts  Zilais karogs, kas ir pasaules populārākais tūrisma ekosertifikāts.

Zilais karogs apliecina Radžu peldvietas atbilstību starptautiskiem kvalitātes kritērijiem: serviss un apsaimniekošana; ūdens kvalitāte; drošība; vides informācija un izglītība. Radžu peldvietas ūdens daudzus gadus pēc kārtas ir klasificēts kā izcilas kvalitātes ūdens un tā mikrobioloģiskā kvalitāte ilglaicīgā perspektīvā vērtējama kā stabili laba. 

Radžu ūdenskrātuve ir beznoteces ūdenskrātuve, un saimnieciskā darbība tās tuvākajā apkārtnē nenotiek.

Atstājiet komentāru