2024.gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

Jēkabpils dzīvnieku patversmes iemītnieki meklē saimniekus: Pieci jauni stāsti (FOTO)

Jēkabpils dzīvnieku patversmes iemītnieki meklē saimniekus: Pieci jauni stāsti (FOTO)

Jēkabpils dzīvnieku patversmes suņi un kaķi cer atrast sev jaunas mājas un gādīgus saimniekus. Šoreiz iepazīstināsim ar pieciem dzīvnieku patversmes iemītniekiem, varbūt kāds no tiem ir tieši tas, kam vēlaties dot mājas un savu mīlestību.



Vasju uz patversmi atveda no pilsētas mežaparka


Vasja ir apmēram divus gadus veca, melnbaltas spalvas kaķu meitene, kas Jēkabpils dzīvnieku patversmē nonāca no pilsētas mežaparka pie Radžu ūdenskrātuves. Cilvēki bija ievērējuši, ka mežā pie Radžu ūdenskrātuves dzīvo kaķene, kurai ir divi mazi kaķēni un ziņoja patversmei. Tā Vasja ar visu ģimeni tika atvesta uz patversmi. Vasja ir draudzīga, mīlīga rakstura, piemērota dzīvošanai gan dzīvoklī, gan laukā privātmājā. Saimniekiem kaķenīte izrādīs daudz mīļuma.



Belarus palika viens, jo nevarēja doties līdzi saimniekiem

Reiz runcim Belarus bija savas mājas un saimnieki, bet tad kādā dienā viņš palika viens. Saimnieki pārcēlās uz dzīvi Baltkrievijā, bet runci atstājā mājās vienu. Tā viņš kādu laiku viens pats klīda pa pagalmu un gar māju, kurā reiz dzīvoja viņa saimnieki. Kaimiņmāju cilvēki ievēroja, ka kādā no privātmājām Ķieģeļu ielā klejo vientuļš kaķis, zinot, ka saimnieki aizbraukuši uz dzīvi citā valstī, ziņoja patversmei. Belarus ir baltas ar raibiem plankumiem spalvas runcis, kas meklē sev jaunas mājas. Viņš var dzīvot gan dzīvoklī, gan privātmājā.



Puškins ilgi skuma pēc bijušā saimnieka, bet tagad meklē jaunas mājas

Puškins visu savu mūžu, līdz nokļūšanai, Jēkabpils dzīvnieku patversmē, pavadījā kādās lauku mājās un uzticīgi kalpoja savam saimnieka. Viņš bija mīlēts un lolots suns. Taču tad kādu rītu saimnieks vairs neiznāca pagalmā un nepasauca Puškinu. Saimnieka dzīves ceļš bija beidzies un Puškins palika viens. Tā viņš nonāca dzīvnieku patversmē. Ilgi skuma pēc sava saimnieka, neuzticējās jaunajām mājām, bet laiks dziedē skumjas. Puškins ir jautrs, draudzīgs suņupuika, kuram patīk bērni. Lai arī viņš vairs nav jauns, Puškins joprojām var būt kādam uzticams draugs un sargs mājām.



Norai vajadzīgs laiks, lai uzticētos

Nora ir skaista, balti rudas spalvas apmēram četrus gadus veca kucīte, kas patversmē nonāca bijušā saimnieka ģimenes apstākļu dēļ. Viņa ne uzreiz uzticas svešiniekam, ir vajadzīgs laiks, lai to pieņemtu. Taču, ja reiz dāvājusi savu uzticību, Nora būs labs draugs un mājas sargs. Līdz nokļūšanai patversmē, Nora dzīvoja dzīvoklī. Taču viņai arī ļoti patīk būt ārā, tāpēc var tikt paņemta pie saimniekiem gan uz dzīvokli, gan privātmāju. 



Čita būs izcils mājas sargs

Čita ir melnas spalvas 11 gadus veca kucīte. Uz Jēkabpils dzīvnieku patversmi viņu atveda no Salas pagasta. Čita dzīvoja mājās, kur bija liela suņu saime – pieci dzīvnieki. Tad pienāca laiks, kad saimniece, gados vecāka kundze pārcēlās uz dzīvi pilsētā. Visus čtrkājainos draugus un mājas sargus viņa līdzi paņemt nevarēja, tāpēc divi, arī Čita, nonāca Jēkabpils dzīvnieku patversmē. Čita ir piesardzīga un pirms dāvāt kādam savu uzticību viņai vajadzīgs laiks. Taču tad, kad Čita kļūst draugs viņa ir mīlīga un dāvā savu sirsnību. Čita ir ļoti modra un reaģē uz katru kustību un troksni ar skaļu vau vau. Tam, kurš izvēlēsies dot viņai jaunas mājas, Čita būs labs mājas sargs.

Visi dzīvnieki, kas nonāk Jēkabpils patversmē, ja iepriekš tas nav veikts, tiek čipoti, vakcinēti un sterelizēti.

Jēkabpils dzīvnieku patversmē paņemt jeb adoptēt sev mīluli var par ziedojumiem. Ikviens, kuram ir iespēja un, kurš vēlas sev uzticamu draugu, aicināts dot mājas kādam no patversmes iemītniekiem. Jēkabpils dzīvnieku patversme atrodas Jēkabpilī, Zvaigžņu ielā 1a, tālrunis - +371 28342253.

Tāpat arī tie, kuri vēlas ziedot patversmei naudu var to darīt pārskaitot līdzekļus uz ziedojumu kontu: LV80UNLA0009003467779, A/S SEB banka  PVN Reģ.Nr. LV45403006010.

Ziedot var arī savu artavu iemetot ziedojumu kastītēs.

ZIEDOJUMU KASTĪŠU ATRAŠANĀS VIETAS:

SIA ‘’REĀLS’’ (Citruss SPA), Kurzemes iela 8
Jāņa aptieka, Rīgas iela 142
Veterinārā aptieka SIA ‘’Centrs AV’’ Katoļu iela 6
Ziedu salons ‘’Mimoza’’, Pasta iela 29
Veikals ZEO, Brīvības iela 116A
SIA ‘’SEDUMI’’, Brīvības iela 301A
Jēkabpils dzīvnieku patversme, Zvaigžņu iela 1A

Atstājiet komentāru