2024.gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

Nedēļas nogalē rudenīgi silts, bet tad laiks mainīsies

Nedēļas nogalē rudenīgi silts, bet tad laiks mainīsies

Šīs nedēļas nogalē Latvijā gaidāms visai mākoņains laiks, dažbrīd līs un gaisa temperatūra saglabāsies virs normas, liecina sinoptiķu prognozes.

Visticamāk, nokrišņu būs maz un vējš pūtīs lēni, vietām iespējama migla. Gaisa temperatūra naktīs pazemināsies līdz +7..+13 grādiem un dienās sasniegs +12..+18 grādus.

Laikā no ceturtdienas līdz svētdienai debesis biežāk būs mākoņainas, ik dienu kādā Latvijas daļā gaidāms neliels lietus, bet kopumā nokrišņu būs maz. Valdošie būs dienvidrietumu, dienvidu, svētdien arī dienvidaustrumu vēji, kas brīvdienās kļūs lēnāki, tādēļ naktīs un no rītiem biežāk veidosies migla.

Pēc rekordsiltās trešdienas temperatūra turpmāk būs zemāka, tomēr joprojām būs siltāks par klimatisko normu - pēcpusdienās temperatūra sasniegs +10..+16 grādus. Siltas būs arī naktis, temperatūrai nenoslīdot zemāk par +8..+13 grādiem.

Nākamās nedēļas pirmajā pusē kļūs mazliet vēsāks, naktīs vietām valsts austrumos temperatūra tuvosies nulle grādu atzīmei, taču nokrišņu joprojām būs maz, laiks būs pārsvarā sauss.

Pastāv iespēja, ka oktobra beigās Latvijā ieplūdīs auksts gaiss no Arktikas.

Atstājiet komentāru