2024.gada 24. aprīlis

Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

Šī būs siltākā oktobra nedēļa

Šī būs siltākā oktobra nedēļa

Pēc vējainās, bet siltās pirmdienas, kad temperatūra vietām Latgalē sasniegs +18..+19 grādus, otrdien vējš iegriezīsies no dienvidaustrumiem un kļūs lēnāks, taču temperatūra pazemināsies, dienā sasniedzot tikai +9..+14 grādus, turklāt būs pārsvarā apmācies, lietus gan nav gaidāms.

Trešdien ar brāzmainiem dienvidu vējiem pie mums atkal uz brīdi ieplūdīs ļoti silts gaiss, temperatūrai ļaujot pakāpties līdz +14..+19 grādiem, vietām, galvenokārt Kurzemē, gaidāms neliels lietus.

Ceturtdien un piektdien brīžiem līs un kļūs nedaudz vēsāks - temperatūra +9..+14 grādi, bet brīvdienās biežāk parādīsies saule, vietām nedaudz varētu uzlīt, bet kopumā laiks diezgan sauss, turklāt arī silts - temperatūra +11..+16 grādi.

Nedēļas otrajā pusē gaidāma atmosfēras spiediena paaugstināšanās. Paredzams, ka gaiss būs nedaudz mitrāks un siltāks nekā oktobrī ierasts.

Līdzīgi kā pagājušajā gadā, lielā Eiropas daļā oktobra vidū valda vasarīgi silts laiks. Aizvadītās nedēļas nogalē Centrāleiropā gaisa temperatūra paaugstinājusies līdz +25 grādiem, Francijas dienvidos termometra stabiņš pakāpies līdz +30 grādiem, savukārt Spānijā šoruden vēl nav bijusi neviena diena ar maksimālo gaisa temperatūru zem +30 grādiem, šīs nedēļas sākumā Spānijas dienvidos gaiss sakarsa līdz pat +36 grādiem.

Pagājušā gada oktobra vidū gaisa temperatūra Eiropā pakāpās līdz +20 grādiem Somijā, +21 grādam Latvijā, +26 grādiem Anglijā, kā arī +28 grādiem Nīderlandē un Vācijā, pārspējot tūkstošiem siltuma rekordu.

Atstājiet komentāru