2024.gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

Madonā labots 6.oktobra aukstuma rekords, Jēkabpilī šorīt fiksēti mīnus četri grādi

Madonā labots 6.oktobra aukstuma rekords, Jēkabpilī šorīt fiksēti mīnus četri grādi

Svētdienas rītā Madonā gaisa temperatūra pazeminājās līdz -5,4 grādiem, pārspējot 6.oktobra aukstuma rekordu, pavēstīja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Tā ir arī zemākā gaisa temperatūra Latvijā kopš šā gada pavasara. Zosēnos termometra stabiņš apstājās pie -5,1 grāda atzīmes.

Zem nulles gaisa temperatūra noslīdēja valsts lielākajā daļā, tai skaitā Jēkabpilī gaiss atdzisa līdz -4 grādiem. Siltākā nakts aizvadīta Kolkā, kur gaisa temperatūra svārstījās starp +5 un +6 grādiem.

Viszemākā gaisa temperatūra Latvijas teritorijā šajā datumā reģistrēta 1951.gadā, kad valdīja sals līdz -8 grādiem.

Pērn 6.oktobrī bija līdz +18 grādiem silts laiks, bet 2000.gadā gaisa temperatūra sasniedza pat +23 grādus.

Svētdien naktī un no rīta vietām Kurzemē, Zemgalē, Jūrmalā un pilsētas apkaimē no Rīgas jūras līča nākoši mākoņi atnesa gan lietu un krusu, gan sniegu.

No rīta Majoru pludmale bija balta, aģentūra LETA novēroja "balticlivecam.com" tiešsaistes kamerās.

Vēlāk svētdienas rītā Rīgas līča mākoņi sasniedza arī Tukumu, izraisot snigšanu lielām pārslām, liecina vietējo iedzīvotāju publicētās liecības sociālo tīklu vietnēs.

Jau ziņots, ka šī bija viena no pirmajām snigšanas reizēm šoruden Latvijā. Saskaņā ar aculiecinieku ziņoto un Igaunijas nokrišņu radara datiem sestdienas pēcpusdienā nedaudz īslaicīgi sniga Alūksnē un vietām citviet Ziemeļvidzemē.

Atstājiet komentāru