2024.gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

Lietus mitēsies vien brīvdienās

Lietus mitēsies vien brīvdienās



Šajā darba nedēļā laikapstākļus noteiks ciklonu darbība - līdz ar to debesis bieži klās mākoņi, līs lietus un sākot ar nedēļas vidu, Latvijā pakāpeniski ieplūdīs aukstāka gaisa masa. Naktīs vietām austrumos gaisa temperatūra pazemināsies līdz 0...+2 grādiem pēc Celsija. Pēc šī brīža prognozēm brīvdienās pastiprināsies anticiklons līdz ar to laiks kļūs sausāks, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija.

Pirmdien Latvijas teritoriju no rietumiem šķērsos ciklons ar atmosfēras fronti, līdz ar to teritorijas lielākajā daļā līs lietus. Vairāk nokrišņu būs valsts austrumu daļā. Dienā pūtīs lēns vējš, savukārt vakarā pastiprināsies ziemeļrietumu, rietumu vējš, un naktī uz otrdienu vietām piekrastē vējš brāzmās sasniegs 20 metrus sekundē. Dienā gaisa temperatūra nepārsniegs +10...+14 grādus, bet naktī uz pirmdienu gaiss atdzisīs līdz +6...10 grādiem.

Arī otrdien virs Latvijas saglabāsies ciklona ietekme, debesīs būs daudz mākoņu un atsevišķos rajonos līs lietus. Turpinās pūst mēreni stiprs ziemeļrietumu vējš, brāzmās daudzviet sasniedzot 15-19 metrus sekundē.

Nedēļas vidū valsts teritorijā ieplūdīs vēsāks gaiss, un, ja vēl dienas laikā gaiss iesils līdz +10...+14 grādiem, tad jau naktis paliks vēsākas. Naktī uz piektdienu gaisa temperatūra teritorijas lielākajā daļā gaidāma vien +4...+9 grādu robežās, vietām austrumos gaiss atdzisīs pat vēl par kādu grādu.

Arī turpmākās darba nedēļas dienās gaisa temperatūra būs nedaudz virs +10 grādiem, bet naktīs teritorijas lielākajā daļā tā būs zem +7 grādiem.

Šī brīža prognozes liecina, ka nedēļas otrajā pusē Latvijā laika apstākļus noteiks zema spiediena apgabals, līdz ar to bieži gaidāms lietus, ceturtdien lietus līs teritorijas lielākajā daļā.

Savukārt brīvdienās virs Skandināvijas pastiprināsies anticiklons, līdz ar to gaidāms sauss, bet joprojām vēss laiks.

Foto: jekabpils.lv

Atstājiet komentāru