2024.gada 27. aprīlis

Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

Ceturtdien, 30. maijā Radžu ūdenskrātuves pludmalē pacels Zilo karogu

Ceturtdien, 30. maijā Radžu ūdenskrātuves pludmalē pacels Zilo karogu

Svinīgā Zilā karoga pacelšanas ceremonija Radžu ūdenskrātuves peldvietā Jēkabpilī notiks ceturtdien, 30. maijā plkst. 11.30, vienlaicīgi atklājot jauno peldsezonu.

Zilais karogs ir pasaulē populārākais tūrisma ekosertifikāts, un Radžu peldvietai tas ir piešķirts jau desmito gadu pēc kārtas, apliecinot tās atbilstību starptautiskiem kvalitātes kritērijiem (serviss un apsaimniekošana; ūdens kvalitāte; drošība; vides informācija un izglītība). 

Šo gadu laikā ir ieguldīts liels darbs un līdzekļi, lai uzturētu un labiekārtotu gan peldvietu, gan arī pārējo Radžu ūdenskrātuvei piegulošo teritoriju. Mežaparks ir kļuvis par plašāko un populārāko atpūtas vietu pilsētā, kas lepojas ne tikai ar Zilā karoga pludmali, bet arī ar kameršļūkšanas trasi, Veselības taku, bērnu rotaļu laukumu, oriģinālām āra vingrošanas ierīcēm, ar vairākiem sporta laukumiem, tradicionāliem sporta pasākumiem un citām lieliskām iespējām aktīvi pavadīt laiku. 

Peldsezonas laikā Radžu ūdenskrātuves peldvietā katru dienu no plkst. 10.00 līdz 22.00 dežūrēs divi glābēji. Līdz 30. maijam ūdens velosipēdu, laivu un SUP dēļu noma ir pieejama katru dienu no plkst. 9.00 līdz 17.00, bet pēc 30. maija – katru dienu no plkst 10.00 līdz 21.00.

Latvijā Zilā Karoga kampaņu īsteno nodibinājums Vides izglītības fonds sadarbībā ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju un Vides aizsardzības fondu.


Foto: Jānis Lācis


Informāciju sagatavoja:
Lāsma Irša
Jēkabpils sporta centra
sabiedrisko attiecību speciāliste

Komentāri (0-1/1)

  • Essss
    28.05.2019 15:59
    Dzirdēju, ka šogad uz radžu ūdenskrātuvi atjaonos brīvdienu reizu, kad uz pludmali var tikt arī tie, kuriem nav sava auto???

Atstājiet komentāru