2024.gada 16. aprīlis

Alfs, Bernadeta, Mintauts

Nedēļas sākumā snigs, bet otrajā pusē gaidāmi pirmie 15 grādi šogad

Nedēļas sākumā snigs, bet otrajā pusē gaidāmi pirmie 15 grādi šogad

Nedēļas pirmajā pusē laiks Latvijā būs vēss, gaidāms arī sniegs, bet nedēļas otrajā pusē gaidāms saulains un krietni siltāks laiks, vietām tempertatūra pirmo reizi šajā gadā sasniegs +15 grādus, liecina prognozes.

Aukstākais laiks gaidāms otrdien, kad pat pēcpusdienā temperatūra būs tikai dažus grādus virs nulles, turklāt daudzviet snigs, bet vietām, galvenokārt Kurzemē iespējama stipra snigšana. Īslaicīgi veidosies arī sniega sega. 

Trešdienas naktī debesis noskaidrosies, nokrišņi nav gaidāmi un pastiprināsies sals - līdz -1..-6 grādiem, bet no trešdienas pakāpeniski kļūs siltāks. Dienā saule gaisu iesildīs līdz +3..+7 grādiem.

Nedēļas otrajā pusē laiks būs pārsvarā saulains un augstākā gaisa temperatūra gaidāma piektdien un sestdien, kad lielākajā valsts daļā tā būs ap +10..+15 grādiem, vienīgi piekrastē būs vēsāks. Svētdien kļūs mazliet vēsāks un iespējams lietus.

Nedēļas sākumā valdošies ziemeļrietumu, ziemeļu vējus no trešdienas nomainīs dienvidrietumu, rietumu vēji, kas brīžiem būs brāzmaini.

Tālākas prognozes rāda, ka aprīļa pirmajās dienās atkal gaidāms vēsāks laiks.

Foto: jekabpils.lv

Atstājiet komentāru