2024.gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

No trešdienas vakara laiks kļūs aukstāks, nedēļas izskaņā - siltāks

No trešdienas vakara laiks kļūs aukstāks, nedēļas izskaņā - siltāks

Trešdien Latvijā sāks ieplūst aukstāks gaiss no ziemeļiem, savukārt brīvdienās rietumu vējš izraisīs gaisa temperatūras paaugstināšanos, prognozē sinoptiķi.

Otrdien gaiss iesils līdz +3..+8 grādiem un vietām nedaudz līs. Trešdien gan naktī, gan dienā būs +1..+6 grādi, bet vakarā jau gaidāms neliels sals, jo brāzmainu rietumu vēju nomainīs ziemeļrietumu vējš.

Ceturtdien un piektdien arī dienas laikā valsts lielākajā daļā gaisa temperatūra būs negatīva, lai gan spīdēs saule. Sagaidāms, ka piektdienas rīts vietām būs aukstāks par -10 grādiem.
Brīvdienās gaidāms rietumu vējš, kas brīžiem kļūs brāzmains. Valsti šķērsos siltā atmosfēras fronte, kas var atnest nokrišņus, un gaisa temperatūra nedēļas beigās, iespējams, sasniegs +10 grādus. Pēc tam atkal gaidāms ziemeļu vējš un vēsāks laiks.

Šīs nedēļas pirmajā pusē daudzās upēs turpināsies pakāpeniska ūdens līmeņa paaugstināšanās, ledus iešanas laikā iespējamas straujas svārstības. Ceturtdienas un piektdienas sala ietekmē ūdens līmenis pārsvarā pazemināsies, tas turpinās kāpt dažās lielākajās upēs.

Tā kā tuvākajā laikā nav gaidāmi stipri nokrišņi un siltums mīsies ar salu, atlikušais sniegs kusīs pakāpeniski un pali kopumā būs mazi.

Saskaņā ar Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra datiem vietām Latvijas austrumu daļā sniega segas vidējais biezums vēl pārsniedz desmit centimetru, Alūksnē saglabājas 23 centimetrus dziļš sniegs.

Foto: jekabpils.lv

Atstājiet komentāru