2024.gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

Jēkabpilī sniega sega pieaugusi līdz 22 - 33 centimetriem. Kā dienesti tiek galā ar kupenām?

Jēkabpilī sniega sega pieaugusi līdz 22 - 33 centimetriem. Kā dienesti tiek galā ar kupenām?

4.februārī dienas lielāko daļu Jēkabpilī un tās apkārtnē sniga, patlaban snigšana ir mitējusies. Saskaņā ar sinoptiķu sniegto informāciju sniega sega šodien palielinājusies līdz 22-33 centimetriem.


Sarunā ar Radio1.lv Jēkabpils domes izpilddirektors Guntars Gogulis sacīja, ka pilsētā situācija salīdzinoši ir normāla. SIA “Jēkabpils pakalpojumi’”  arī snigšanas laikā tīrīja un kaisīja ielas un ietves, lai slapjais sniegs nesagulst uz brauktuves vai gājēju ietvēm. Mitējoties snigšanai tīrīšana turpināsies. Saskaņā ar grafiku sniegu vispirms tīra pilsētas galvenajās ielās un tajās, kur kursē maršrutu autobusi, pēc tam sniegu tīrīs arī pilsētas nomalēs, ielās, kur ir intensīvāka satiksme. 

SIA “Jēkabpils autobusu parks" direktora vietniece Aija Vetere sacīja, ka pagaidām visiem satiksmes autobusiem ir izdevies veikt savus maršrutus. Lauku teritorijās braukšanu apgrūtina sniegs, piemēram, Zasas virzienā autobusiem atsevišķos posmos nācies braukt pa uz ceļa sasnigušajām kupenām, kur sniegs sniedzis līdz pusautobusa riteņiem. Savukārt pilsētā maršruta autobusu darbu apgrūtina sasalušais ledus un sniegs pie pieturvietām, kura dēļ autobusu vadītājiem ir sarežģīti nostāties pietiekami tuvu iekāpšqanas un izkāpšanas platformām pieturvietās. Aija vetere piebilda, ka rīt būs vairāk informācijas par to kā šīsdienas sniegotajos maršrutos veicies autobusu parka šoferiem.

SIA “JK Namu pārvalde” sabiedrisko attiecību speciāliste Iveta Skolniece informē, ka namu pārvaldes sētnieki šodien strādā visu dienu ik pa laikam tīrot sniegu, lai ietves pie daudzdzīvokļu mājām neiegrimst kupenās. Visā pilsētā šodien sniegu tīra 31 namu pārvaldes sētnieks. Lielāki sniega tīrīšanas darbi paredzēti rītdien. Tāpēc SIA “JK Namu pārvalde” aicina autovadītājus rīt no rīta atbrīvot daudzdzīvokļu māju pagalmus no automašīnām, lai pulksten 9.00 ar traktortehniku varētu operatīvi veikt sniega tīrīšanu pielsētas daudzdzīvokļu māju mikrorajonos.

Arī SIA "Pils rajona namu pārvaldes" sētnieki šodien periodiski tīrīja sniegu, lai gājēju celiņi neiestieg kupenās. Uzņēmuma valdes loceklis Mārtiņš Gluhs sacīja, ka ar traktortehniku šodien sniegs mikrorajonā nav tīrīts, jo tam nebūtu lielas jēgas. Ielā sniega tīrīšana Jēkapilī, Pils rajonā paredzēta rītdien. Mārtiņš Gluhs sacīja, ka namu pārvalde izvietojusi paziņojumus pie visu daudzdzīvokļu namu ieeju durvīm, ar lūgumu auto īpašniekiem ritdien neatstāt savus auto pie ēku pievedceļiem, lai tos ar traktortehniku varētu iztīrīt no sniega.

Foto: jekabpils.lv

Komentāri (0-6/6)

  • JU
    05.02.2019 12:23
    Ne katrs gājeis var būt autovaditājs, bet jeb kurš vaditājs ir gājejs.. Tada sajuta kā tīra tikaj tiem, kas pārvietojas ar auto. Pa tiltu kā pa mīnlaukumu jāijet.No garambraucošam mašinam putra lido virsu cilvekiem. Bija projekts pa 80 000eur. apgaismot tiltu, kapēc pa šo naudu nevaretu uztaisit aizsargekrānus, lai uz tilta atdalit ietves no braucamas daļas? Zinu tikaj vienu ielu kura tiešam paraug iztirīta; Dārzu, pāra ciparu puse.
  • inpromo
    05.02.2019 12:22
    Anda:
    Es saprotu,ka sniega daudz,bet mazās ielas netiek tīrītas.Ezera ielas sākums NE REIZES.Nezinu ar ko labāka ir Ezera ielas otrs gals(no Staburaga ielas). Tas ir dažas reizes tīrīts.Mēs laikam kaut ko esam nogrēkojušies.Vai tā tāda pasmiešanās.?Man mašīna šķūrē sniegu un citiem arī.Pirmā ziema tāda! Agrāk taču arī bija sniegs.Kaut kur tīra un kaut kur nē.?????
    :) bet Jūs paejat uz kaimiņiem un paskatat, kas tur Staburaga ielas pusē dzīvo. Jautājumi atkritīs paši :D
  • Anda
    05.02.2019 09:43
    Es saprotu,ka sniega daudz,bet mazās ielas netiek tīrītas.Ezera ielas sākums NE REIZES.Nezinu ar ko labāka ir Ezera ielas otrs gals(no Staburaga ielas). Tas ir dažas reizes tīrīts.Mēs laikam kaut ko esam nogrēkojušies.Vai tā tāda pasmiešanās.?Man mašīna šķūrē sniegu un citiem arī.Pirmā ziema tāda! Agrāk taču arī bija sniegs.Kaut kur tīra un kaut kur nē.?????
  • Guna
    04.02.2019 22:29
    Paldies, protams,par darbu.Paldies. Betttt, mums pienāk rēķini, kurus apmaksājam. Paldies mūsu, Celtnieku ielas 21 mājas un tuvāko namu sētniecei, NP darbiniecei, visu cieņu! BET - šie argumenti, citēju - Tā kā šoziem bagātīgi snieg, Namu pārvaldē sniega tīrīšanas darbos iesaistīti gan sētnieki, gan traktortehnika. ... atgādina padomju laiku tekstus... Kā saprast - bagātīgi snieg!? Snieg. Ir ziema. Manuprāt, JP un NP šefiem vajadzētu atcerēties ziemas un apstākļus kādreiz, vēl pavisam nesen ... tā ka velti gaiši rozā burbuļus gaisā laist .Mikrorajona iekšpagalmu teritorijas ir sniega netīrītas, bedrainas, grumbuļainas, ūdeņainas.
  • Zakis
    04.02.2019 20:43
    Beidzot arī Pils Rajonā iztīrīs iekšpagalmus, pirmo reizi pa ziemas sezonu!!!!citādi tik slidotavu un ap to pucē un pucē, a pārējais pie pakaļas
  • Skol
    04.02.2019 20:00
    Iekāpsqana, Jēkapils un Vetere ar mazo. Kas šo raksta??

Atstājiet komentāru