2024.gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

Jēkabpilī šodien snigšanas dēļ izsludināts oranžais brīdinājums

Jēkabpilī šodien snigšanas dēļ izsludināts oranžais brīdinājums

Šodien ļoti stipri snigs Zemgales austrumu daļā, Sēlijā, kā arī Vidzemes centrālajos un austrumu novados, tāpat Latgales rietumu un ziemeļu novados, liecina jaunākās sinoptiķu prognozes. Pilsētas, kurās prognozēts stiprākais sniegs, ir Jēkabpils, Madona, Gulbene, Alūksne un Balvi.

Minētajos reģionos prognozēts, ka šodien uzsnigs 16 centimetri sniega, tādēļ pirmo reizi šajā ziemā Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs izsludinājis oranžo brīdinājumu snigšanas dēļ.

Kurzemē pirmdien nav gaidāmi nokrišņi un vietām uzspīdēs saule. Zemgales rietumu daļā un Vidzemes ziemeļrietumos snigs pavisam maz. Latgales un Sēlijas dienvidaustrumos gaidāms lietus, kas pāries sniegā.

Pūšot mērenam ziemeļrietumu vējam, gaisa temperatūra būs +1..-4 grādi.

Rīgā priekšpusdienā vēl snigs, vēlāk nokrišņi nav gaidāmi. Nedaudz pastiprināsies ziemeļrietumu vējš un gaisa temperatūra būs -1 grāds.

Stipro snigšanu atnesis dienvidu ciklons, kas šķērso Latvijas austrumu daļu. Atmosfēras spiediens no rīta 761-763 dzīvsudraba staba milimetri jūras līmenī, Latgalē tas pazeminās, Kurzemē - paaugstinās.

Foto: jekabpils.lv

Atstājiet komentāru