2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Trešdien Latviju sasniegs plašs lietus un stiprs vējš, jūras piekrastē gaidāma vētra

Trešdien Latviju sasniegs plašs lietus un stiprs vējš, jūras piekrastē gaidāma vētra

Trešdien un naktī uz ceturtdienu Latvijā gaidāms plašākais un stiprākais lietus un vējš pēdējo nedēļu vai pat mēnešu laikā, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs un citi Eiropas meteodienesti.

Pirmdien un otrdien pār Latviju turpinās virzīties atsevišķas lietusgāzes, kas skars nelielas teritorijas, tajā skaitā Rīgu. Ienākot arvien aukstākam gaisam, lietum var pievienoties arī ledus un sniega graudi. Ziemeļu, ziemeļrietumu vēja ātrums brāzmās brīžiem sasniegs 13-18 metru sekundē.

Gaisa temperatūra naktīs vietām tuvosies nulle grādiem, zāles augstumā jau daudzviet gaidāma salna.

Trešdien no rietumiem sabiezēs mākoņu sega un visā valstī sāks līt, lietus turpināsies naktī uz ceturtdienu. Vairāk līs Kurzemē un Vidzemē, nokrišņu daudzums vietām Vidzemē var pārsniegt 20 milimetru.

Trešdien ievērojami pastiprināsies dienvidrietumu vējš un jūrā gaidāma vētra, tā skars arī Latviju - Kurzemes rietumkrastā tiek prognozētas vēja brāzmas līdz 28 metriem sekundē, arī Ziemeļvidzemes piekrastē dienvidrietumu vēja ātrums brāzmās var sasniegt 25 metrus sekundē. Valsts lielākajā daļā gaidāmas brāzmas līdz 15-20 metriem sekundē.

Vējš radīs nelielus postījumus, galvenokārt lūzīs lapu koki. Atbilstoši pašreizējām prognozēm vējš pierims naktī uz ceturtdienu. Gaisa temperatūra nedēļas vidū paaugstināsies līdz +12..+16 grādiem.

Iespējams, piektdien Latviju šķērsos ciklons, kas atkal atnesīs lietu un brāzmainu vēju. Nedēļas beigās termometra stabiņš var sasniegt nulles atzīmi, pēcpusdienas nebūs siltākas par +9..+14 grādiem.

Foto: TvNet

Atstājiet komentāru