2024.gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

Pēc ledus iziešanas Daugavā pie Zeļķu tilta ūdens līmenis krities par diviem metriem

Pēc ledus iziešanas Daugavā pie Zeļķu tilta ūdens līmenis krities par diviem metriem

Piektdienas vakarā Daugavā pie Zeļķu dzelzceļa tilta - starp Jēkabpili un Pļaviņām - izkustējās ledus sastrēgums, kas bija saglabājies kopš ziemas, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija.


Izejot ledum, ūdens līmenis laika periodā no piektdienas vakara līdz sestdienas vakaram pazeminājās par diviem metriem, pēc tam tas sāka lēnām paaugstināties.


Jēkabpilī Daugavas ledus izgāja jau ceturtdienas pēcpusdienā, tā ietekmē ūdens līmenis pazeminājās par 1,8 metriem. Kopš piektdienas ūdens līmenis lēnām paaugstinās.


Ledus saglabājas Pļaviņu ūdenskrātuvē, kur ūdens līmenis turpina svārstīties atbilstoši hidroelektrostacijas darbībai.


Pārējā Daugavā turpinās ūdens līmeņa paaugstināšanās. Kopš mēneša sākuma Daugavpilī ūdens cēlies par 2,3 metriem, Krāslavas novadā - par 2,8-3,4 metriem. Salīdzinot ar situāciju citos pavasara palos, ūdens līmenis patlaban nav augsts, bet tuvākajās diennaktīs tas turpinās kāpt.


Ūdens līmeņa celšanās turpinās arī Aiviekstē, Gaujā un dažās citās upēs, bet vairumā Latvijas upju ūdens līmenis vai nu nedaudz svārstās vai arī stabili pazeminās.


Ogres upes lejtecē pēdējā diennaktī nav novērotas būtiskas izmaiņas, savukārt laivotāju iecienītajā Amatā ūdens līmenis nedaudz krities, bet joprojām ir pietiekami augsts laivošanai.

Atstājiet komentāru