2024.gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

Sals visvairāk kodīs otrdien un trešdien, pastiprinoties vējam

Sals visvairāk kodīs otrdien un trešdien, pastiprinoties vējam

Lielākais aukstums Latvijā gaidāms februāra pēdējās divās dienās, kad salu papildinās vēja brāzmas, liecina jaunākās laika prognozes.

Gaisa slānī pāris kilometru virs Latvijas šīs ziemas bargākais sals no Krievijas ienāks pirmdien un otrdien, bet - tā kā ir gaidāmi mākoņi - piezemes slānī gaisa temperatūra var arī nenoslīdēt zemāk kā iepriekšējās naktīs.

Līdz šim zemākā gaisa temperatūra šajā ziemā saskaņā ar Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra datiem reģistrēta 23.februāra rītā Daugavpils novērojumu stacijā, kur termometra stabiņš sasniedza -27,4 grādu atzīmi.

Tuvākajās naktīs kopējā gaisa masa būs pietiekami auksta, lai skaidra laika un bezvēja gadījumā sals kļūtu lielāks par -30 grādiem, bet jaunākās prognozes liecina, ka gaidāmi mākoņi un vējš, kas nepieļaus tik zemu gaisa temperatūru.

Aukstākā diena būs 27.februāris, kad pat dienas vidū saule gaisu neiesildīs vairāk kā līdz -10..-16 grādiem, savukārt mēneša pēdējā dienā gaisa temperatūra nav gaidāma augstāka par -9..-14 grādiem.

Pastiprinoties austrumu, ziemeļaustrumu vējam, sals šķitīs lielāks. Komforta temperatūra jeb sajūtu temperatūra aukstākajos brīžos daudzviet pazemināsies līdz -30..-35 grādiem.

Foto: jekabpils.lv

Jaunās nedēļas sākumā palaikam snigs, vietām arī nedaudz putinās.

Jau ziņots, ka pieaugošais ledus biezums un vēja ātrums pasliktinās kuģošanas apstākļus Rīgas jūras līcī un Irbes šaurumā. Vēja ietekmē var veidoties ledus sablīvējumi un krāvumi, it īpaši līča rietumos - pie Kurzemes.

Atstājiet komentāru