2024.gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

Gaidāma līdz šim aukstākā šīs ziemas nedēļa

Gaidāma līdz šim aukstākā šīs ziemas nedēļa

Šonedēļ sals Latvijā pastiprināsies, padarot šo par aukstāko šīs ziemas nedēļu līdz šim, liecina prognozes.

Nedēļas pirmajā daļā bieži snigs, vairāk otrdien un trešdien, brīžiem arī putinās, jo saglabāsies brāzmains vējš. Otrdienas naktī, kad mākoņu būs mazāk, temperatūra daudzviet Vidzemē un Latgalē atkal noslīdēs zem -10 grādu atzīmes, bet trešdienas nakts būs siltāka, jo būs pārsvarā apmācies un daudzviet snigs.

Nedēļas otrajā pusē mākoņu atkal kļūs mazāk, vējš kļūs lēnāks, tādēļ sals pastiprināsies. Saskaņā ar pašreizējām prognozēm aukstākais laiks gaidāms ceturtdienas un piektdienas rītā, kad temperatūra lielākajā valsts daļā pazemināsies līdz -8..-13 grādiem, vietām Vidzemē un Latgalē līdz -14..-18 grādiem, savukārt piekrastē dažviet nebūs vēsāks par -4..-7 grādiem. Dienās gaiss iesils līdz -3..-8 grādiem, Kurzemē līdz 0..-2 grādiem.

Brīvdienās naktis kļūs mazliet siltākas, bet dienās temperatūra būtiski nemainīsies.

Līdz ar šo aukstuma vilni, kas varētu vismaz līdz mēneša vidum, mainījušās arī ilgtermiņa prognozes visam februārim. Eiropas Vidēja termiņa prognožu centra (ECMWF) aprēķini rāda, ka Latvijā februāra vidējā temperatūra varētu būt 1-2 grādus zem klimatiskās normas.

Jau vēstīts, ka šoziem Latvijā nav bijusi zemāka temperatūra par -14,6 grādiem. Šonedēļ tiks uzstādīts jauns šīs ziemas aukstuma rekords.

Avots: lsm.lv

Foto: jekabpils.lv

Atstājiet komentāru