2024.gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

Naktī uz svētdienu vietām iespējams 24.decembra siltuma rekords

Naktī uz svētdienu vietām iespējams 24.decembra siltuma rekords

Sestdienas vakarā un naktī uz svētdienu Latvijā uz dažām stundām ieplūdīs ļoti silts gaiss, vietām iespējams jauns 24.decembra temperatūras rekords, prognozē "Global Forecast System".

Sagaidāms, ka Kurzemē un daudzviet Zemgalē gaisa temperatūra pakāpsies līdz +6..+9 grādiem, bet jau nakts otrajā pusē gaisa temperatūra pazemināsies, jo siltajai atmosfēras frontei sekos aukstā fronte.

23.decembra siltuma rekordu pārspēšana maz iespējama, jo 2015.gadā visā Latvijā gaisa temperatūra šajā dienā sasniedza +8..+11 grādu.

Arī pašreizējais 24.decembra nacionālais siltuma rekords reģistrēts nesen - 2013.gadā Pāvilostā termometra stabiņš pakāpās līdz +8,7 grādiem. Līdz +8 grādiem silts laiks 24.decembrī bija arī 1991., 2006. un 2015.gadā.

Gan 2013., gan 2015.gada Ziemassvētkos Latvijā bija izplaukuši pūpoli un dažas pavasara puķes, mežos auga gailenes un citas sēnes.

Sagaidāms, ka šogad valsts austrumu daļā Ziemassvētkos saglabāsies sniega sega. Sestdienas pēcpusdienā un vakarā Austrumlatvijā gaidāms sniegputenis, kas pāries lietū. Daudz nokrišņu valstī būs arī naktī uz svētdienu.

Pirmajos un Otrajos Ziemassvētkos "Global Forecast System" patlaban prognozē nelielus nokrišņus, pārsvarā lietu, jo gaisa temperatūra visā Latvija var sasniegt +3..+6 grādus. Sniega klātajos austrumu novados gaidāma arī migla.

Stiprākais vējš prognozēts Liepājā un citviet Kurzemes dienvidrietumos naktī uz 24.decembri - rietumu vējš brāzmās, iespējams, pastiprināsies līdz 20-23 metriem sekundē.

"Global Forecast System" ir ASV Nacionālās okeānu un atmosfēras pārvaldes datormodelis, kas, ik pēc sešām stundām veicot aprēķinus, prognozē laikapstākļus visā pasaulē.

Materiāls tapis sadarbībā ar BNS

Atstājiet komentāru