2024.gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

Latvijā gaidāmas sniegotas brīvdienas

Latvijā gaidāmas sniegotas brīvdienas

Latvijas centrālajos un austrumu rajonos izveidosies sniega sega, kas saglabāsies līdz nākamās nedēļas vidum, vēsta Vides, ģeoloģijas un meteroloģijas centrs.

Latviju piektdien, 15.decembrī, no dienvidrietumiem sasniedza nokrišņu zona, kas virzīsies pāri valsts teritorijai arī gaidāmajā naktī un piektdienas dienā. Gaisa temperatūrai daudzviet pieturoties zem 0 grādiem pēc Celsija, pārsvarā gaidāma snigšana, kas nakts laikā centrālajos un austrumu rajonos būs stipra, tādēļ izveidosies 6-8 centimetriem bieza sniega sega. Snigšanas laikā redzamība pasliktināsies, un ceļi būs slideni.

Brīvdienās laika apstākļus Latvijā turpinās noteikt ciklonu darbība, tomēr to nozīme mazināsies, tādēļ nelieli nokrišņi galvenokārt gaidāmi tikai piekrastes rajonos. Lēns līdz mērens vējš pūtīs no dienvidu puses, un gaisa temperatūra naktī pazemināsies līdz +2…-3 grādiem, bet dienā gaiss iesils līdz -1…+4 grādiem.

Jaunās nedēļas sākumā laika apstākļi būtiski nemainīsies – atsevišķas nokrišņu zonas šķērsos Latvijas teritoriju, daudzviet atnesot slapju sniegu un sniegu, bet līdz ar trešdienu Latvijā ieplūdīs siltākas gaisa masa. Pašreizējās prognozes liecina, ka nākamās nedēļas otrajā pusē daudzviet gaisa temperatūra būs pozitīva – termometra stabiņš vietām pakāpsies pat līdz +6…+7 grādu atzīmei.

Komentāri (0-1/1)

  • Esssssss
    02.07.2018 18:35
    Tad tik jāņem slēpes un jālaiž uz kādu no sniega kalniem. nez kā ar slēpošanu tepat Jēkabpils Mežaparkā?

Atstājiet komentāru