2024.gada 8. maijs

Staņislava, Staņislavs, Stefānija

Šonedēļ gaidāms nokrišņiem bagāts laiks, ceturtdien un piektdien iespējams stiprs vējš

Šonedēļ gaidāms nokrišņiem bagāts laiks, ceturtdien un piektdien iespējams stiprs vējš

Šonedēļ Latvijā bieži līs, dažkārt gaidāms stiprs lietus un vējš, no nedēļas vidus gaisa temperatūra pazemināsies, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Nedēļas sākumā Latviju šķērsos jaunas nokrišņu zonas no dienvidiem, vietām līs stipri - nokrišņu daudzums 12 stundu laikā sasniegs 15-20 milimetru - un iespējams arī pērkons. Vējš nebūs spēcīgs. Gaisa temperatūra otrdien vēl pakāpsies līdz +18..+21 grādam, valsts austrumu pierobežā - līdz +24 grādiem.

Nedēļas vidū Latvijai no rietumiem pietuvosies aktīvs ciklons, tādēļ joprojām gaidāms lietus, vietām pat stiprs lietus, iespējams arī pērkona negaiss. Dienvidrietumu vēja ātrums brāzmās ceturtdien un piektdien daudzviet pārsniegs 15 metru sekundē, vietām jūras piekrastē arī 20 metru sekundē.

Gaisa temperatūra pazemināsies, nedēļas otrajā pusē tā naktīs noslīdēs līdz +7..+14 grādiem un dienās paaugstināsies līdz +13..+18 grādiem.

Sagaidāms, ka nedēļas izskaņā pierims vējš un nokrišņu būs mazāk. Iespējams, 17.-18.septembrī no dienvidiem ieradīsies jauns ciklons un atnesīs stipru lietu.

Atstājiet komentāru