2024.gada 5. maijs

Ģederts, Ģirts

Juris Bobrovs: Jaunās kaijas pie Radžu ūdenskrātuves mirst no bada

Juris Bobrovs: Jaunās kaijas pie Radžu ūdenskrātuves mirst no bada

Ar portālu Radio1.lv sazinājās jēkabpiliete Līga Kalviša, kas novērojusi, ka pie Radžu ūdenskrātuves uzkrītoši daudz ir beigtu kaiju un to ķermeņi redzami gan krastmalā, gan ūdenī.

Lūk, Līgas vēstule: “Labdien, ļoti uztrauc viens jautājums, braukājot ar velosipēdiem, ļoti nepatīkami skati paveras Radžu ūdenskrātuves tuvumā. Daudz mirušu kaiju, cik saprotu arī mazie kaijalēni nevis lido, bet staigā pa apkārtni un tā vien gaida, ka kāds spēcīgs kaķis vai suns apēdīs. Varbūt Jums ir zināms vai arī Jūs varat uzzināt kāpēc tas tā ir? Arī Mežaparka teritorijā, braucot pa ceļu gar meža malām redzējām kādas 5 mirušas kaijas.”

Portāls Radio1.lv sazinājās ar Radžu ūdenskrātuves apsaimniekotāju SIA “Jēkabpils sporta centrs” direktoru Juri Bobrovu. Viņš sacīja, ka bojā iet jaunās kaijas, kas jau pametušas ligzdu un kuras, nesaņemot barību no vecākiem, neprot to atrast un mirst no bada. Tas esot dabas likums, kad izdzīvo spēcīgākie un cilvēku iejaukšanās šajā procesā būtu lieka. Tā neesot nedz kāda putnu infekcija vai putnu gripa. Juris Bobrovs arī piebilda, ka Radžu ūdenskrātuves inspektors Aivars Druvinieks, ja pamana beigtos putnus, tos savāc un aprok. Tāpat arī Juris Bobrovs apgalvoja, ka mirušās kaijas Radžu ūdenskrātuves ūdens kvalitāti neietekmē, nupat ņemtās analīzes liecina, ka Radžu ūdenskrātuvē peldēties ir droši.

Komentāri (0-3/3)

  • Ggg
    02.07.2018 18:34
    Tā ūdens tilpne jau sen ir neatbilstoša. Zilais karogs uzpirkts!!! Savu kāju tur jau 15 gadus neesmu spērusi un ne es, ne mani bērni tur nepeldas un nepeldēsies.
    Jo!!! Kur gan citur šo zilo karogu pacelt Jēkabpilī? Nav jau vietas nekur viņam, vienīgā pludmale Jēkabpili, nu lūk, tāpēc i nopirkt karogs.
    Putni beigti, ūdens zaļš pie kraujas. Vienvārd sakot - pretīgi!!!
  • Madara
    02.07.2018 18:34
    Vai ir kāda atbildīga iestāde kas apsaimnieko radžu ūdens tilpni.Un kāpēc neviens tās kaijas nesavāc.Jau nedēļu kā mētājās un pūst beigtās kaijas.Smaka un nelabi skati.Šodien pat ejot gar karjera malu gar mazdārziņiem kas iet gar dvīņu mājām.Mētājas ik pēc pāris metriem beigtas kaijas.Un neviens nesavāc.Kur vel teikti kad ūdenī gar malu beigtas .Nesaprotu kur griezties un aktualizēt šo jautājumu nopietnāk.Reizi nedēļā tak varētu kāda atbildīga iestāde salasīt beigtās kaijas gar krastu kaut vai dzīvojamā un pastaigu rajonā.Staigāju katru dienu.Un jau no karstuma pa ceļa malu beigtās kaijas smako jo pūst.
  • Madara
    02.07.2018 18:34
    Problēma jau ir kad neviens tās beigtās kaijas nesavāc.Pilns mētājas gar mazdārziņiem un pie ūdens krātuves.Sapūst un smird .Pat negribas pie ūdens pieiet redzot katru dienu tādus skatus.Katru dienu eju pastaigā ,bet laikam nav atbildīgās iestādes kas kaut vai reizi apsekotu karjera malu.Un savāktu beigtās kaijas.Un neļautu sapūt un cilvēkiem nebojāt prieksštatu par sakopto ūdens tilpni.

Atstājiet komentāru