2024.gada 5. maijs

Ģederts, Ģirts

Nedēļas sākums būs vēss un vējains, bet ceturtdien temperatūra var sasniegt 30 grādus

Nedēļas sākums būs vēss un vējains, bet ceturtdien temperatūra var sasniegt 30 grādus

Nedēļas sākumā laiks Latvijā būs pavēss un vējains, bet nedēļas vidū tas uzlabosies un trešdien valsts dienvidos iespējams pat +30 grādu karstums, liecina prognozes, informē lsm.lv..

Pirmdien visā Latvijā brīžiem līs un vēja brāzmas piekrastē sasniegs pat 20 metrus sekundē, otrdien vējš kļūs nedaudz lēnāks, līs tikai vietām, bet temperatūra joprojām nebūs augstāka par +15..+19 grādiem.

Trešdien laiks uzlabosies, naktī debesis noskaidrosies, vējš norims, vietām gaidāma migla un nakts būs vēsa, temperatūra pazemināsies līdz +6..+11 grādiem, piekrastē līdz +14 grādiem, bet diena būs saulaina, silta un ar lēnu vēju - gaiss iesils līdz +19..+24 grādiem.

Ceturtdien ar brāzmainiem dienvidaustrumu, dienvidu vējiem ieplūdīs karsts un mitrs gaiss no Eiropas dienvidiem. Gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +25..+30 grādiem. Dienas gaitā vietām gaidāmas pērkona lietusgāzes, kas uz vakarpusi kļūs arvien plašākas, dažviet nesot arī krusu un spēcīgas vēja brāzmas.

No piektdienas laiks pakāpeniski kļūs vēsāks, un brīvdienās gaidāms mēreni silts laiks, temperatūra tikai vietām pēcpusdienās būs ap +20 grādiem. Brīžiem līs.
Avots: lsm.lv

Atstājiet komentāru