2024.gada 5. maijs

Ģederts, Ģirts

Salas pagastā applūdušas sešas, bet Krustpils pagastā viena māja, slēgts ceļš uz Grīvas kapiem

Salas pagastā applūdušas sešas, bet Krustpils pagastā viena māja, slēgts ceļš uz Grīvas kapiem

Krustpils novada Civilās aizsardzības speciālists Edgars Līcis informē, ka Daugavā no Jēkabpils līdz Pļaviņām situācija ir ļoti mainīga.

Edgars Līcis pastāstīja, ka patlaban upē no Jēkabpils līdz Pļaviņām notiek ledus iešana un visa ledus masa ir sastājusies lejpus Pļaviņām pie Dolomīta, tālāk upe ir ciet, kā arī atsevišķos citos upes posmos.

Salas un Krustpils pagastos ir sākušas applūst palienes un vairākas dzīvojamās mājas, kā arī vietējās nozīmes ceļš. Edgars Līcis sacīja, ka Salas pagastā pie Sakas tilta applūdušas vēl trīs mājas. Līdz ar to Salas pagastā palu ūdeņi ceļu uz ārpasauli ir slēguši jau sešām mājām. Neviens no šajās mājās dzīvojošajiem, aptuveni desmit cilvēkiem, pagaidām pēc palīdzības nav vērsies.

Savukārt Krustpils pagastā šodien applūdusi viena dzīvojamā māja. Pagasta pārvaldniece Andra Munce sacīja, ka pašvaldība palīdzēja tās iemītniekiem evakuēties. Applūdis ir arī ceļš uz Grīvas kapiem un patlaban tas ir slēgts. Savukārt Daugavā iepretim Grīvas kapiem ir izveidojies ledus sastrēgums, bet pie Zeļķu tilta notiek ledus iešana. Taču galvenokārt palu ūdeņi iet pa Sakas upi, jo Daugava pilna ar ledu. Pie Gravāniem iedzīvotājiem applūduši dārzi, zem ūdens ir arī atsevišķu mājsaimniecību dārzi arī Krustpils pagastā.

Daugavā pie Jēkabpils pēdējo stundu laikā ūdens līmenis turas pie 6,30 metru atzīmes, savukārt pie Zeļķu tilta tas ir ļoti mainīgs – naktī paaugstinājās, agri no rīta nokritās, bet patlaban tas atkal sācis lēnām celties. Savukārt upē bijušā Jēkabpils rajona teritorijā no Dunavas līdz Jēkabpilij plūdu draudu nav.

Edgars Līcis sacīja, ka visi atbildīgie dienesti strādā pastiprinātā režīmā, uzrauga situāciju un ir gatavi plūdu gadījumā sniegt palīdzību iedzīvotājiem.

Komentāri (0-3/3)

  • Guest
    02.07.2018 18:34
    Saprotu žurnālist darbu - pēc iespējas ātrāk sniegt aktuālāko informāciju, bet tik daudz kļūdu vienā mazā rakstā..
  • Taisnība
    02.07.2018 18:34
    Kļūdijos, nevis Krustpils novadā, bet pagastā!!!!
  • Taisnība
    02.07.2018 18:34
    Krustpils novadā nez par kuru māju iet runa?! Maniem vecākiem applūst māja un neviens neatbrauc un nepajautā vai nepieciešama palīdzība! Tikai pa gabalu pabildē un brauc prom! Vajadzētu ne tikai smuki runāt, bet arī rīkoties!!!

Atstājiet komentāru