2024.gada 6. maijs

Didzis, Gaidis

2017.gada pirmajā skolas dienā pūtīs stindzinošs vējš

2017.gada pirmajā skolas dienā pūtīs stindzinošs vējš

Jaunās nedēļas vidū spēcīgam sniegputenim Latvijā sekos liels sals un stindzinošs vējš, brīdina sinoptiķi.

Jau pirmdien, 2.janvārī, daudzviet snigs, otrdien no jūras nākoši mākoņi vietām atnesīs stipru sniegu, arī Rīgā iespējama pamatīga snigšana, bet naktī uz trešdienu valstī prognozēts līdz šim stiprākais sniegputenis šajā ziemā, daudz nokrišņu būs arī trešdien dienas laikā.

Atbilstoši pašreizējai "Global Forecast System" prognozei trešdienas vakarā un naktī uz ceturtdienu ziemeļu, ziemeļaustrumu vējš brāzmās pastiprināsies līdz 14-19 metriem sekundē, Rīgas līča rietumu piekrastē līdz pat 23 metriem sekundē, līdz ar to sniegputenis vietām var pārvērsties sniega vētrā.

Ar spēcīgo vēju ienāks arktisks gaiss – termometra stabiņš ceturtdien, kas būs pirmā skolas diena pēc ziemas brīvlaika, noslīdēs līdz -12..-17 grādiem, nedaudz mazāks sals gaidāms Kurzemē. Komforta temperatūra, kas atspoguļo vēja radīto aukstuma sajūtu, lielā valsts daļā noslīdēs zem -20 grādiem.

Sagaidāms, ka ceturtdiena un piektdiena būs gada pirmās nedēļas aukstākās dienas, bet viszemākā gaisa temperatūra iespējama naktī uz sestdienu, 7.janvāri, valsts austrumos. Sestdien iespējams nākamais sniegputenis un neliels atkusnis.

Prognozes par gaidāmajiem sniegputeņiem un aukstumu tuvākajās dienās tiks precizētas.

Atstājiet komentāru