2024.gada 6. maijs

Didzis, Gaidis

Šonedēļ nepatīkamākais laiks būs trešdien; nedēļas otrajā pusē iestāsies sausāks laiks

Šonedēļ nepatīkamākais laiks būs trešdien; nedēļas otrajā pusē iestāsies sausāks laiks

Trešdien Latvijā pūtīs brāzmains vējš, gaidāms sniegs un lietus, bet nedēļas otrajā pusē laiks lielākoties būs sauss, taču ar būtisku temperatūras atšķirību starp valsts rietumiem un austrumiem, liecina prognozes.

Pēc pirmdienas, kad visā Latvijā, izņemot piekrasti, valdīs sals un lielu nokrišņu nebūs, otrdien laikapstākļi sāks mainīties. Baltijai no Skandināvijas tuvosies ciklons ar nokrišņu zonu un brāzmainu vēju.

Otrdien vējš iegriezīsies no dienvidrietumiem, debesis apmāksies, vietām valsts rietumu un centrālajā daļā gaidāms sniegs, kas piekrastē pāries lietū. Gaisa temperatūra paaugstināsies līdz līdz -1..+5 grādiem.

Trešdienas naktī visā valstī gaidāmi pamatīgi nokrišņi - austrumos sniegs un putenis, citviet slapjdraņķis, piekrastē lietus. Vējš iegriezīsies no ziemeļrietumiem, piekrastē brāzmās ap 20 metriem sekundē. Dienā nokrišņi mazināsies un debesis skaidrosies. Gaisa temperatūra gan dienā, gan naktī būs ap 0..+5 grādiem.

Nedēļas otrajā pusē būtiski nokrišņi Latvijā nav gaidāmi, debesis brīžiem skaidrosies. Valsts austrumos valdīs stabils sals, bet rietumos temperatūra pārsvarā būs mazliet virs nulles. Vidzemē un Latgalē gaisa temperatūra dienās būs 0..-5 grādi, naktīs līdz -5..-10 grādiem, bet Kurzemē gan dienās, gan naktīs, lielākoties 0..+5 grādi. Rīgā un valsts centrālajā daļā temperatūra svārstīsies ap nulli.

Avots: lsm.lv

Foto: apollo.lv

Atstājiet komentāru