2024.gada 5. maijs

Ģederts, Ģirts

Sestdien gaidāms pamatīgs sals, svētdien - putenis

Sestdien gaidāms pamatīgs sals, svētdien - putenis

Nedēļas nogalē laiks Latvijā kļūs aukstāks, svētdien gaidāms arī putenis, liecina prognozes.

Sestdienas naktī debesis skaidrosies, vējš būs lēns un sals ievērojami pastiprināsies. Minimālā gaisa temperatūra sestdienas rītā lielākajā valsts daļā būs -3..-8 grādi, daudzviet Vidzemē un Latgalē līdz -9..-13 grādiem, bet vietām piekrastē tā saglabāsies ap nulli.

Sestdiena būs pārsvarā saulaina, vairāk mākoņu būs Kurzemē, bet nokrišņi nav gaidāmi. Gaisa temperatūra Kurzemē un Zemgalē būs -1..+3 grādi, bet Vidzemē un Latgalē -1..-5 grādi.

Svētdien Latviju no dienvidrietumiem sasniegs spēcīgs ciklons, tādēļ debesis naktī apmāksies, uz rīta pusi Kurzemē un Zemgalē sāks snigt un putināt. Nakts sākumā gaisa temperatūra valsts lielākajā daļā būs 0..-5 grādi, austrumos līdz -9 grādiem, bet piekrastē ap +1..+2 grādiem, bet nakts gaitā kļūs mazliet siltāks.

Ievērojami pastiprināsies dienvidaustrumu, austrumu vējš, brāzmās 10-15 metri sekundē, Ziemeļkurzemē līdz 19 metriem sekundē.

Svētdiena būs ar puteni, kas Kurzemē pāries lietū, bet citviet gaidāma spēcīga un ilgstoša snigšana. Austrumu vējš saglabāsies spēcīgs, Ziemeļkurzemē tuvu 20 metriem sekundē. Gaisa temperatūra būs -2..+3 grādu robežās.

Arī nākamās nedēļas sākumā arī bieži snigs, gaisa temperatūra saglabāsies virs nulles, pastāv iespēja, ka atsevišķus reģionus var skart spēcīgs apledojums, ko rada sasalstošs lietus.

Avots: lsm.lv

Atstājiet komentāru