2024.gada 5. maijs

Ģederts, Ģirts

Nedēļas otrajā pusē laikapstākļi būtiski mainīsies - biežāk līs, kļūs vējaināks

Nedēļas otrajā pusē laikapstākļi būtiski mainīsies - biežāk līs, kļūs vējaināks

Trešdien Latviju sasniegs plašs ciklons no Atlantijas okeāna, pārtraucot sausā un mierīgā laika periodu Latvijā.
Vēl otrdien būtisku nokrišņu nebūs, taču Vidzemē un Latgalē debesis apmāksies, gaidāma arī migla, tādēļ šajos reģionos nakts būs siltāka par aizvadīto - temperatūra nebūs zemāka par +4..+9 grādiem, vietām līča piekrastē +10..+13 grādiem, savukārt Kurzemē un Zemgalē mākoņu būs mazāk un laiks vēsāks - termometra stabiņš noslīdēs līdz 0..+5 grādiem, vietām piekrastē siltāks.

Otrdiena būs mākoņaina, taču būtisku nokrišņu joprojām nebūs, temperatūra sasniegs +13..+18 grādus.

Naktī uz trešdienu, tuvojoties ciklonam, sāks pastiprināties vējš, tādēļ jau visā valstī nakts būs siltāka par iepriekšējām - temperatūra pazemināsies līdz +7..+13 grādiem. No rīta Kurzemē sāks līt.

Trešdien visā Latvijā gaidāms lietus, vairāk līs Kurzemē, mazāk valsts austrumos. Dienvidu, dienvidrietumu vējš brāzmās valsts lielākajā daļā būs 9-14 metri sekundē, bet piekrastē līdz 15-18 metriem sekundē. Gaiss iesils līdz +11..+16 grādiem.

Arī atlikušajā nedēļas daļā ik dienas kaut kur Latvijā līs, taču nokrišņu būs mazāk, nekā trešdien. Brāzmainākais vējš gaidāms piektdien un sestdien, kad piekrastē tas sasniegs 15-20 metrus sekundē. Laiks saglabāsies samērā silts - naktīs +7..+12 grādi, dažās naktīs piekrastē nebūs vēsāks par +13..+15 grādiem, bet dienās +11..+16 grādi, piektdien un svētdien vietām līdz +18 grādiem.

Svētdien, visticamāk, mākoņu kļūs mazāk, tādēļ nakts būs dzestrāka, bet diena patīkamāka un siltāka.

Ilgtermiņa prognozes rāda, ka arī oktobra pirmajās dienās laiku pie mums pārsvarā noteiks cikloni, tādēļ ik pa laikam līs, dažās dienās gaidāms brāzmains vējš, bet būtiska temperatūras pazemināšanās vēl nav gaidāma.

Atstājiet komentāru