2024.gada 27. aprīlis

Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

Vidzemi un Latgali skārušas salnas

Vidzemi un Latgali skārušas salnas

Naktī uz trešdienu daudzviet Vidzemē un Latgalē gaisa temperatūra divu metru augstumā noslīdējusi līdz +2..+4 grādiem, izraisot salnu zāles virskārtā, liecina meteoroloģiskā informācija.
Viszemākā gaisa temperatūra reģistrēta Vidzemes augstienē, kur Zosēnu meteoroloģiskajā stacijā termometra stabiņš noslīdējis nedaudz zem +2 grādu atzīmes.

Auksta vēl būs nākamā nakts, kad vietām Vidzemē un Latgalē zāles augstumā atkal iespējama salna.

Gaisa temperatūra pazemināsies līdz +4..+9 grādiem, vietām austrumos līdz +1..+3 grādiem. Ceturtdien saule gaisu sasildīs līdz +19..+24 grādiem.

Nedēļas nogalē laiks kļūs siltāks. Vēl naktī uz piektdienu temperatūra pazemināsies līdz +3..+8 grādiem, vietām piekrastē +9..+11 grādi, bet sestdienas un svētdienas naktīs nebūs vēsāks par +9..+14 grādiem, bet dienās gaiss iesils līdz +20..+25 grādiem, vietām Kurzemē un Zemgalē līdz +27 grādiem.

Nacionālais 19.augusta aukstuma rekords ir +1,2 grādi 1987.gadā.
Teju visā valstī naktī kļuvis aukstāks par +8 grādiem. Trešdienas rītā ir lielākoties skaidras debesis, pūš viegls austrumu vējš.

Rīgā skaidrs laiks, lēns austrumu vējš, gaisa temperatūra saullēktā +9..+11 grādu, lidostā "Rīga" un citviet piepilsētā +6 grādi.

Maksimālā gaisa temperatūra otrdien Latvijā bija no +17 grādiem valsts austrumos līdz +24 grādiem Kurzemes rietumu piekrastē.

18.augusta augstākā gaisa temperatūra Eiropā bija +36 grādi Spānijā un Grieķijā, kā arī +39 grādi Kiprā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz trešdienu -3..-4 grādi augstākajos Alpu kalnos

Atstājiet komentāru