2024.gada 28. aprīlis

Gundega, Terēze

Negaiss atsevišķos ceļa posmos gāzis 60 kokus

Negaiss atsevišķos ceļa posmos gāzis 60 kokus

Uz ceļa Ķekava-Skaistkalne triju kilometru posmā negaisa laikā sagāzušies 60 koki, aģentūrai BNS pastāstīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Izsaukumu uz notikuma vietu Vecumnieku pagastā, Skaistkalnes pagastā, ceļa Ķekava-Skaistkalne 53.-55.kilometrā VUGD saņēma īsi pirms plkst.18.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests pagājušajā diennaktī devies kopumā 19 izsaukumos, kas bija saistīti ar negaisa laikā uz ceļu braucamās daļas sagāztiem kokiem. Ugunsdzēsēji glābēji kokus sazāģējuši un novākuši no ceļiem.

Arī seši ugunsgrēki varētu būt saistīti ar negaisu - četros gadījumos dega elektrības stabi, divos - koki. VUGD pieļāva, ka elektrības stabos un kokos iespēris zibens.

Izsaukumi saistībā ar negaisu bijuši Latgalē, Vidzemē un Zemgalē.

Vakar vakará un naktī uz ceturtdienu, 13.augustu, Latviju šķērsoja pērkona negaiss, radot lokālus postījumus arī AS "Sadales tīkls" gaisvadu elektrolīnijās, šorīt elektrotīkla bojājumi gandrīz ir novērsti un elektroapgādes traucējumi ir vēl aptuveni 900 klientiem. Lielākie elektroapgādes traucējumi ceturtdienas rītā ir Bauskas novadā – 222 klientiem, Smiltenes novadā – 194 un Vecumnieku novadā – 148 klientiem, Rēzeknes novadā – 68 klientiem. AS "Sadales tīkls" aicina iedzīvotājus būt uzmanīgiem un piesardzīgiem elektrolīniju un elektroiekārtu tuvumā. Iedzīvotājiem, pamanot bīstamu situāciju elektrolīniju tuvumā - uz elektrolīnijas nogāzies koks vai pārrauti elektrolīnijas vadi, lūgums rīkoties atbildīgi.

BNS

Foto: Twitter baltiņš @fjodorovs91

Atstājiet komentāru