2024.gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

Daugavā pie Jēkabpils ūdens līmenis tuvu kritiskajai robežai, naktī pilsētā ieradies VUGD priekšnieks Āboliņš

Daugavā pie Jēkabpils ūdens līmenis tuvu kritiskajai robežai, naktī pilsētā ieradies VUGD priekšnieks Āboliņš

Vakar ledus iešana Daugavā pie Jēkabpils izraisīja strauju ūdens līmeņa celšanos, līdz ar to upes posmā pie Zeļķiem sākušas applūst palienes un zemākās vietas. Jēkabpils domes priekšsēdētājs Leonīds Salcevičs sacīja, ka ūdens līmenis ir tuvu kritiskajai robežai – 6,20 metri virs noteiktās atzīmes, kritiskā robeža ir 6,30 metri, taču situācija pagaidām esot stabila.

Savukārt dienas laikā tā var mainīties, jo ledus vēl nav lūzis un sācis iet pie Dunavas un Dignājas, tāpat arī ledus nav lūzis Daugavā pie Pļaviņām.

Sarunā ar Radio1.lv Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Jēkabpils brigādes komandieris Dzintars Cvilikovskis sacīja, ka šonakt uz Jēkabpili atbraucis Valsts Ugunsdzēsības un glābšanas dienesta priekšnieks Oskars Āboliņš, lai klātienē sekotu situācijas attīstībai Daugavā un patlaban viņš kopā ar glābšanas dienesta darbiniekiem apseko kritiskās vietas upē, kas var radīt plūdu draudus.

Sastrēgums izveisdojies Sakas upes lejasgalā, taču pārgāze strādā un cilvēki no Daugavsalas tiek uz pilsētu, arī Gravāni nav applūduši. Ledus sastrēgumi izveidojušies arī pie Priežiem un Zeļķu tilta. Arī pie Zeļķu tilta ceļas ūdens līmenis un ir tuvu kritiskajai atzīmei.

Speciālisti prognozēja, ja dienas laikā sāks iet ledus pie Dunavas un Dignājas un ar šo masu netiks pārrauti sastrēgumi pie Prižiem un Zeļķu tilta, applūdīs palienes un pat iespējams mājas Salas un Krustpils novados. Tāpat arī nav zināms, kā veidosies situācija Daugavā pie Pļaviņām. Operatīvie dienesti ir gatavi palīdzēt iedzīvotājiem situācijā, ja sāksies plūdi.

Braucienā gar Daugavu, lai klātienē apskatītu kritiskākās vietas ir devusies Radio1.lv žurnāliste Māra Grīnberga, pēcpusdienā publicēsim redzētā fotoreportāžu.

Sandra Mikanovska

Atstājiet komentāru