2024.gada 18. aprīlis

Jadviga, Laura

Madonā policisti veic pakaļdzīšanos iepriekš tiesātam vīrietim (VIDEO)

Madonā policisti veic pakaļdzīšanos iepriekš tiesātam vīrietim (VIDEO)

Pakaļdzīšanās Madonā: 10 minūšu laikā policisti aiztur iepriekš tiesātu vīrieti.

Naktī uz svētdienu ap pulksten 01:20 Madonā, Valsts policijas darbinieki, veicot patrulēšanu, pamanīja Mazda markas automašīnu, kuras vadītājs veica aizdomīgus manevrus - izbraucot lokveida krustojumu, uzbrauca drošības saliņai.

Policijas darbiniekiem radās aizdomas, ka šoferis varētu būt alkohola reibumā.

Minētās automašīnas vadītājs nepakļāvās policistu vairākkārtējām prasībām apturēt transportlīdzekli un, uzņemot lielāku ātrumu, turpināja kustību, ignorējot ceļu satiksmes noteikumus. Turpinot agresīvo kustību pa Saules ielu virzienā uz Rūpniecības ielu, pulksten 01:23 izraisīja ceļu satiksmes negadījumu, saduroties ar tajā pašā virzienā braucošo Audi markas automašīnu, izsviežot to no brauktuves uz zaļo zonu, pēc kā turpināja kustību, pametot negadījuma vietu.

Bēgšanas mēģinājumam turpinoties, policijas darbinieki pieņēma galēju lēmumu - pielietot šaujamieroci, lai apturētu bīstamo autovadītāju. Tādējādi, tika raidīti divi šāvieni, pirmais brīdinājuma šāviens – gaisā, otrais pa automašīnas riepām. Tas uz mirkli piebremzēja transportlīdzekļa vadītāju, taču neapstādināja. Pēc brīža autovadītājs devās namu pagalmu virzienā, apstādināja mašīnu un tālāk metās bēgt kājām. Viens no policijas darbiniekiem nekavējoties bēglim sekoja, līdz panāca un, pielietojot fizisku spēku, vīrieti aizturēja ap pulksten 01:30.

Pakaļdzīšanās laikā policisti noskaidroja, ka bēgošais autovadītājs ir kāds 1987.gadā dzimis vīrietis, kurš jau iepriekš tiesāts par slepkavību. Vīrietim tika piemērota policijas kontrole, kuru viņš pārkāpis, atrodoties ārpus dzīves vietas policijas noteikto ierobežojumu laikā. Turklāt, policisti noskaidroja, ka vīrietim nav transportlīdzekļa vadīšanas tiesību un vīrietis arī atteicās no alkoholisko vai citu apreibinošo vielu ietekmes pārbaudes kā uz vietas, tā arī esot medicīnas iestādē.

Par atteikšanos no medicīniskās pārbaudes alkohola koncentrācijas noteikšanai asinīs, ja to izdarījis transportlīdzekļa vadītājs, kuram nav vadīšanas tiesību var tikt piespriesta brīvības atņemšana uz laiku līdz pat vienam gadam. Tāpat vīrietim nāksies atbildēt par ceļa satiksmes negadījuma izraisīšanu un nepakļaušanos policijas darbinieka likumīgajām prasībām apturēt transportlīdzekli.

 

{videobox}rdUVPyJwERI{/videobox}

Atstājiet komentāru