2024.gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

Jēkabpilī fiksē aizdomīgas darbības pie vēlēšanu iecirkņa (PAPILDINĀTS)

Jēkabpilī fiksē aizdomīgas darbības pie vēlēšanu iecirkņa (PAPILDINĀTS)

(Papildināts no 6.rindkopas ar jaunāko informāciju)

Jēkabpilī, piektdienas 4. jūnija pēcpusdienā, kad notika iepriekšbalsošana,  fiksētas aizdomīgas darbības pie vēlēšanu iecirkņa, kas izvietots Sporta namā.

Jēkabpils novada vēlēšanu komisijas priekšsēdētāja Iveta Upmace sarunā ar Radio1.lv sacīja, ka ir saņemts signāls par aizdomīgām darbībām pie vēlēšanu iecirkņa, kas, iespējams, veiktas vienā no automašīnām.  

Iveta Upmace informēja, ka par notikušo ziņots valsts policijai. Viņa piebilda, ka vēlēšanu komisijām jāziņo, ja 50 metru rādiusā ap iecirkni novēro aizdomīgas darbības, kas var ietekmēt vēlētāju izvēli. 

Noskaidrojām, ka tālāk valsts policija nodevusi  informāciju drošības policijai. Pagaidām plašāka informācija netiek sniegta.

Neoficiāla informācija liecina, ka pie iecirkņa stāvējusi, iespējams, tumšas krāsas Audi Q7, kurā sēdošie vēlētāju uzmanību centušies pievērst, vicinot un rādot viena no politisko spēku, kas startē uz vēlēšanām Jēkabpils novadā, zīmēm, tā aicinot balsot par attiecīgo sarakstu.

Tikmēr Valsts policija sākusi kriminālprocesu par iespējamu balsu pirkšanu Zemgales reģionā, Jēkabpilī, intervijā Latvijas Televīzijai pastāstīja Valsts policijas Galvenās kārtības policijas pārvaldes priekšnieka vietnieks Lauris Arājs, informē lsm.lv.

Lieta sākta pēc Krimināllikuma 90. panta par balsu pirkšanu.

Arājs norādīja, ka Jēkabpils iecirknī ir vēl viens atsevišķs gadījums, kur ir informācija par iespējamu balsu pirkšanu. Sākta resoriskā pārbaude.

Tāpat konstatēti arī pārkāpumi, kur klusajā periodā ir notikusi aģitācija - proti, klusajā periodā nav novākti aģitācijas plakāti.

Arājs uzsvēra, ka par jebkādiem novērotiem pārkāpumiem saistībā ar pašvaldību vēlēšanām aicina zvanīt 110. Sadarbības ietvaros arī policija var novirzīt saņemto informāciju uz Valsts drošības dienestu vai Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroju.

Foto: Ilustratīvs attēls, Google maps

Komentāri (0-2/2)

  • Lita
    05.06.2021 14:13
    Man liekas,ka ar P. Bet tālu bij
  • Viesis
    05.06.2021 11:34
    Vai partijas nosaukums nesākās ar burtu Z?

Atstājiet komentāru