2024.gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

Jēkabpilietis pirmo reizi iekļūst Pasaules Tūres Supersērijas "play off", latvietis uzvar

Nedēļas nogalē Čehijas galvaspilsētā Prāgā norisinājās Pasaules Tūres Supersērijas posms galda hokejā "Czech Open 2023", kurā piedalījās 92 dalībnieki no 14 valstīm -  Kanāda, Čehija, Igaunija, Somija, Vācija, Ungārija, Īrija, Izraēla, Latvija, Slovākija, Slovēnija, Zviedrija, Šveice, Ukraina. Uz sacensībām devās arī vairāki Latvijas galda hokejisti, to skaitā arī jēkabpilietis Andrejs Kuzņecovs.

Vadoties pēc pasaules reitinga spēlētāji tika sadalīti sešās kvalifikācijas apakšgrupās, no kurām labākie 10 no katras, kvalificējās finālgrupām (Top 60).

Andrejs savā apakšgrupā ierindojās 2.vietā un stablili kvalificējās nākamajam posmam. Tālāk šie Top 60, tika izdalīti divās finālgrupās, no kurām labākie 16 kvalificējās - 
Play off .

Finālgrupā Andrejs izcīnija 7.vietu, kas nozīmēja, ka būs jāspēlē izslēgšanas spēles ar otras grupas 11.vietu, čehu galda hokejistu Miroslavu Černoču.

Lai arī prognozes bija par iespējamu pozitīvu rezultātu, tomēr pretinieks izrādījās pārāk neerts, un beigās zaudējums sērijā ar 0-4 (2:3, 1:5, 3:5, 1:4). 
Kopvērtējumā Andrejam izcīnīta 18. vieta, kas uzskatāms par ļoti labu sasniegumu. Pirms turnīra bija izsēts ar 44.numuru.
 
Par sacensību uzvarētāju kļuvā šī brīža Pasaules ranga 1.numurs - Rainers Kalniņš no Inčukalna GHK, kas finālsērijā līdz 4 uzvarām ar 4-2 apspēlēja šī brīža Čehijas līderi - Patriku Petru. 3. vieta - Hugo Lonqvists (Zviedrija). 

Pasaules Tūres kalendārā pavisam kopā ir 15 posmi, no kuriem tikai četriem ir Supersērijas statuss (Rīga, Stokholma, Tallina, Prāga). 

Nākamais un pēdējais Tūres posms notiks 6.maijā Vācijas pilsētā Lārā. Pasaules Tūres kopvērtējumā tiek skaitīti spēlētaja 5 labākie turnīri.

Savukārt no 15.-18.jūnijam Norvēģijas pilsētā Brynē, notiks sezonas svarīgākās sacensības - Pasaules čempionāts, kurā tiesīgi piedalīties tikai valstu paši labākie galda hokejisti, kur starp favorītiem noteikti būs arī Latvijas izlase.

Jāmin arī, ka galda hokeja starpautiskajā kalendārā krievu un baltkrievu sportisti ir izslēgti jebkādā statusā, arī kā neitrāli sportisti. Tāpat arī atceltas visas organizētās sacensības šajās valstīs.

Foto: Czech Open 2023

Komentāri (0-1/1)

  • Klaudija
    25.04.2023 22:27
    Virsraksts vienkārši izcils!

Atstājiet komentāru