2024.gada 5. maijs

Ģederts, Ģirts

Jēkabpils Gada sportists Deniss Rakels no Polijas pārceļas uz Anglijas klubu "Reading"

Jēkabpils Gada sportists Deniss Rakels no Polijas pārceļas uz Anglijas klubu "Reading"

Polijas futbola komanda „Cracovia” oficiāli apstiprinājusi Latvijas izlases spēlētāja Denisa Rakela pāreju uz Anglijas pēc spēka otrās līgas klubu „Reading”.

Denisa Rakela un angļu komandas „Reading” vārdi tika saistīti jau ilgāku laiku, taču šodien darījums nokārtots oficiāli, un Latvijas izlases futbolists ieradies Anglijā. Viņa līdzšinējais klubs „Cracovia” notikušo transfēru apstiprinājis savā mājaslapā.

„Reading” Anglijas pēc spēka otrajā līgā šobrīd ieņem 15. vietu 24 komandu konkurencē. No labāko sešinieka, kas cīnīsies par vietu Premjerlīgā, „Reading” atpaliek par 11 punktiem. Klubs nesen atvadījās no cita Polijas Ekstraklases transfēra Orlando Sā, kurš iepriekš sekmīgi spēlēja Varšavas „Legia”, taču Anglijā sevi pierādīt nespēja un pēc pusgada tika atdots Telavivas „Maccabi”. „Reading” sastāvā vairākas sezonas aizvadījis arī Latvijas izlases kapteinis Kaspars Gorkšs, un britu mediji vēsta, ka klubs Rakela piesaistē uzklausījis arī viņa viedokli.

Rakels Anglijā ierodas kā Ekstraklases sezonas otrs labākais vārtu guvējs, kurš ar 15 precīziem sitieniem sekmēja „Cracovia” atrašanos labāko trijniekā. Krakovas klubs nepārprotami bija izteicis vēlmi, lai Rakels paliek komandā vēl vismaz līdz vasarai un palīdz cīņā par medaļām, taču iepriekš noslēgtais līgums paredzēja izpirkšanas maksu pusmiljona eiro vērtībā, kuru klubs vairs apstrīdēt nevarēja.

Pusmiljons gan ir krietni zem Rakela pašreizējās „tirgus cenas”, tādēļ arī „Cracovia” centās darījumu nepieļaut un Rakelu atrunāt. Aizgāja pat tik tālu, ka, saskaņā ar Polijas mediji ziņoto, Rakelam netika dota atļauja viņam vēlamajā brīdī apmeklēt medicīniskās pārbaudes Anglijā un viņš to paveica uz savu roku, neinformējot „Cracovia” vadību. Tas noveda pie tā, ka atvadīšanās no „Cracovia” neizvērtās vispatīkamākā, jo Rakelam kā sods tika piemērota nosūtīšana uz dublieriem, turklāt viņš izpelnījās publisku galvenā trenera kritiku. Neoficiāli avoti gan arī vēsta, ka „Cracovia” tomēr izdevies uzlabot savu situāciju un „Reading” piekritusi transfēra maksai, kas lielāka par līgumā ierakstīto pusmiljonu.

23 gadus vecais Rakels Polijā ieradās jau 2011. gadā ar Latvijas Virslīgas labākā vārtu guvēja titulu kabatā. Jēkabpilī augušais spēlētājs Polijā sākumā nespēja nostabilizēties, turklāt ieguva nedisciplinēta futbolista slavu, tiekot arī izmests no Latvijas U21 izlases par alkohola lietošanu. Polijas mediji pirms diviem gadiem paredzēja viņam blāvu nākotni, taču „Cracovia” noriskēja un pieņēma viņu savā sastāvā. Rakels arī Krakovā sākumā vēl „neatvērās”, taču treneris Roberts Podoļinskis viņam ilgstoši izrādīja uzticību un pagājušo sezonu Rakels noslēdza ar 11 vārtiem, bet šosezon jau līdz decembrim bija šo skaitu dubultojis arī pie jaunā trenera Jaceka Zeļinska. Polijā Rakela aiziešana no „Cracovia” tiek vērtēta neviennozīmīgi, turklāt tiek uzsvērts veids, kādā tas noticis, proti, izrādot necieņu klubam, kurš Rakelam devis otru iespēju pierādīt sevi.

Savukārt „Reading” nākamā līgas spēle paredzēta otrajā februārī viesos pret kopvērtējuma astotajā vietā esošo „Ipswich”, bet jau parīt FA kausa spēle pret "Walsall".

Foto: Łukasz Laskowski/źródło: Pressfocus

Informācijas avots: sportacentrs.com

Atstājiet komentāru