2024.gada 17. maijs

Dailis, Herberts, Umberts

Sporta notikumu apskats

Sporta notikumu apskats

Jaunā sezona galda hokejā Latvijā sākās ar Pasaules Tūres posmu Inčukalnā
24.septembrī, ar Pasaules Tūres posmu Latvia Open 2016 Inčukalnā sākās jaunā galda hokeja sezona Latvijā.Sacensībās piedalījās 76 galda hokejisti no 5 valstīm (Latvija, Lietuva, Igaunija, Krievija, Lielbritānija). Visi dalībnieki tika sadalīti 4 apakšgrupās, no kurām katri labākie 10 kvalificējās 1.līgas spēlēm,nākamie 5 - 2.līgai, un atlikušie - 3.līgas spēlēm.

No jēkabpiliešiem 1.līgā iekļuva Rūdolfs Valainis, Kristaps Zarinieks un Andrejs Kuzņecovs,

kuram pavisam nedaudz pietrūka, lai iekļūtu arī izslēgšanas spēlēs, galarezultātā ieņemot ļoti atzīstamo 19.vietu (turnīrā bija izsēts 27.numuru). Savukārt 3.līgas finālā play off līdz 3 uzvarām Rihards Arājs ar 2-3 piekāpās inčukalnietim Edvardam Drozdam.
Sacensību finālā tikās abi Latvijas līderi Edgars Caics un Atis Sīlis, kuri attiecīgi arī Pasaules rangā ieņem 2. un 3.vietu. Sērijā līdz 4 uzvarām ar 4-3 spēcīgāks izrādījās Edgars Caics. 3.vieta Krievijas galda hokejistam - Mihailam Šaskovam. Jāatzīmē, ka iepriekšējā sezonā šī paša līmeņa turnīrs norisinājās tieši Jēkabpilī, kad piedalījās arī 76 galda hokejisti no 6 valstīm un par uzvarētāju arī kļuva tieši Edgars Caics finālā uzvarot savu kluba biedru Ati Sīli.
Nākamās sacensības starptautiskā mērogā paredzētas 8.oktobrī Slovēnijā, kad notiks kārtējais Pasaules Tūres turnīrs, bet Latvijā - 15.oktobrī, Ventspilī, kur tiks aizvadīts Latvijas Kausa izcīņas 1.posms, kā arī Amatieru līgas 1.posms.

K. Zarenieks

Stirnubuks pirmo reizi iekaro Latgali

24.septembrī Stirnubuks.lv pirmoreiz aicināja skrējējus ielēkt Latgalē – divu Latvijas lielāko ezeru,

Rāznas un Lubāna, ieskautajā Rēzeknes novadā! Stirnubuks ir vairāku posmu skrējiens, kas notiek reljefa bagātos apvidos. Mākoņkalna stirnubuka posmā uzvaru garākajā un sarežģītākajā distancē ,,Lūsis’’ izcīnīja Anatolijs Macuks.

 

Orientēšanās sporta virpulī

Aizvadītas tradicionālās orientēšanās sacensības ,,Cēsu rudens’’ ko rīkoja orientēšanās klubs "Meridiāns". Pirmās dienas sacensību dalībniekiem starts tika dots pie Zvārtas ieža, kas ir viena no Latvijas skaistākajām vietām. Šīs sacensības vienlaikus bija arī Latvijas kausa posms, kurās piedalījās arī Jēkabpils orientieristu saime no sporta kluba ,,Sēlijas mežs’’. Ar skaistu finišu, kas aizveda līdz uzvarai, savā vecuma grupā 12 konkurentu vidū, 4,9km garo distanci noslēdza Aivars Druvenieks. Augstvērtīgs rezultāts ar sasniegtu 3.vietu W18 grupā 5,7km distancē – Ievai Ivbulei. Atzīmējama ir arī spēcīgākās grupas M21 dalībnieka Ingusa Znotiņa izcīnītā 5.vieta. Sportista grupā cīnījās 20 dalībnieki, kuriem bija jāveic 10km gara distance ar 21 kontrolpunktu. ,,Cēsu rudens’’ un ,,Cēsu sprinta’’ posmos ne tik veiksmīgi piedalījās, bet kārtējo sacensību pieredzē smēlās Tabita Tīna Lūka, Laine Odziļeviča, Agate Šicāne un Jurijs Narels.

,,Jēkabpils Orientieris 2016’’ seriālam šonedēļ noslēdzošā 17. kārta, kas tiks aizvadīta 28.oktobrī, Biržos. Tā kā sacensību pēdējā posmā starts tiek dots visiem kopīgs, plkst. 17:45, autobuss no Vecpilsētas laukuma izbrauks plkst. 16:45. Sezonas kopvērtējuma rangā tiek vērtēti 12 labākie posmi dažādās vecuma grupās, kur uz šo brīdi līderpozīcijās sevi pieteikuši Natālija Krasovska, Daniela Krasovska, Agate Šicāne, Ruta Šķipare, Rita Šķipare, Ieva Ivbule, Ilana Golubova, Mikus Nenišķis, Dāvis Vintišs, Renārs Lucijanovs, Jurijs Narels, Andris Bērziņš, Zigmunds Daščors, Imants Meldrājs, Aivars Lucijanovs, Aivars Meldrājs un Dainis Briģis. Velo orientēšanās posmos līderi Kristiāns Lipskis un Rinolds Skirjus.

Orientiera noslēgums un uzvarētāju apbalvošana notiks reizē ar Jēkabpils atklāto čempionātu orientēšanās sportā, kas notiks 15.oktobrī, plkst. 12:00 Timsmales (Baltezera) apkārtnes kartē. Sacensību centrs ,,Medņu Rubeņi’’. Uz sacensībām būs iespēja nokļūt ar Jēkabpils sporta centra autobusu, kurš izies no Vecpilsētas laukuma plkst. 10:00

 

Sportisti talko Mežaparkā

Pagājušajā nedēļā Jēkabpils Mežaparkā pulcējās aktīvākie Tautas sporta dalībnieki, lai ne tikai sagatavotos rudens aktīvajai sezonai, bet arī savāktu ,,tusētāju’’ atstātās drazas un atkritumus.

Talkotāji lielāko daļu bija Jēkabpils sporta centra balvas izcīņas dalībnieki, kuriem čakli strādājot ir iespēja ar 100 punktiem papildināt savu sezonas kopvērtējuma punktu summu. Labos darbus nekad nevajag aizmirst, tāpēc sporta centrs teic lielu paldies Marikai Šicānei, Aivitai Ķiplokai, Liānai Pudānei, Dzintrai Ušackai, Dzintrai Šukstai, Solvitai Stradei, Ilonai Sadovenko, Kitijai Elksnei, Ingai Elksnei, Kristeram Elksnim, Ilonai Žurilai, Armandam Žurilam, Kasparam Lipskim, Igoram Mihaļevam, Guntaram Siliņam, Ilmāram Lukstam, Līgai Lukstai, Robertam Lukstam, Ilvai Lukstai, Rinaldam Druviņam, Raivo Stūrmanim, Ilonai Sadovenko un Raivo Sadovenko. Ar darba uzdevumiem un līdzdarbošanos talkotājiem pievienojās sporta centra darbinieki Aiva Jakubovska, Baiba Grasa un Aivars Druvenieks. Pēc čaklas darbošanās dalībniekiem nācās piedalīties veiklajā sēņu čempionātā, kur noteikumi bija pavisam vienkārši, pirmie trīs, kuri visātrāk atgriežas finišā ar sēni, saņem nelielas prezentbalvas. Visātrākais sēnes atrašanā bija Kristers Elksnis. Paldies visiem, kuri atrada laiku Mežaparka sakopšanai.

Atgriežoties pie ,,Jēkabpils sporta centra balva 2016’’ izcīņas, kas šogad tiek organizēta pirmo reizi, un kas motivē sportistus piedalīties dažādos sporta veidos, darām zināmu, ka noslēguma 9. posms notiks 15.oktobrī. Šajā datumā sportistiem būs iespēja izmēģināt savas prasmes orientēšanās sportā Timsmales ezera apkārtnes apvidū.

 

Futbola gaišā un tumšā puse

Jēkabpils atklātais futbola čempionāts 5 komandu sastāvā ar dubultapgriezieniem tuvojas noslēgumam. 30.septembrī, Jēkabpils stadionā pulksten 18:00 tiks aizvadītas noslēdzošās spēles, kur vienlaicīgi laukumos tiksies ,,Sporta skola’’ pret ,,Jubergs’’ un ,,SMS Auto’’ pret ,,Kvartāls’’. Pēc šīm spēlēm turpat stadionā sāksies noslēguma ceremonija, kurā tiks apbalvotas trīs labākās komandas. Uz goda pjedestāla kāps arī katras komandas labākais spēlētājs, balvu saņems čempionāta labākais vārtu guvējs kā arī stingrie un taisnīgie čempionāta tiesneši.

Latvijas 1.līgas čempionā aizvadīta mājas spēle pret sāncenšiem no futbola kluba ,,Auda’’. Šoreiz labāk bez komentāriem, FK Jēkabpils zaudējums ar rezultātu 1:5, kur vienīgos vārtus spēles 54. minūtē raidīja Aigars Liņģis. Kopvērtējuma rangā no 15 komandām, mūsējiem stabila 14. pozīcija.

Straujiem soļiem tuvojas Pusstundas skriešanas un velo braukšanas sezona

Jau 5.oktobrī Jēkabpils Mežaparkā starts tiks dots Pusstundas skrējiena un velo braukšanas sezonai, kas skrējienā tiks aizvadīta katru trešdienu no 5.oktobra līdz 7.decembrim 10 kārtās, bet velo braukšanā 4 kārtās no 5. līdz 26.oktobrim. Sakarā ar dalībnieku lielo atsaucību skrējiens tiek dalīts divos starta laikos. Pulksten 18:00 distancē dosies 1.-3.grupas dalībnieki (2001.gadā dzimuši un jaunāki), pulksten 18:40 starts 4.-11. grupas dalībniekiem ( 2000.gadā dzimuši un vecāki). Lai sacensību atklāšanas dienā nerastos garas rindas reģistrēšanās zonā, lūdzam dalībniekus savlaicīgi pieteikties elektroniski, Jēkabpils sporta centra mājas lapā www.jekabpilssc.lv.

Ja Tev ir vēlēšanās gūt uzvaru pār sevi, veselīgi fizisku formu, enerģijas pārpilnību, pozitīvu gaisotni un emocijas tad šis ir īstais sporta pasākums, kurš Tev noteikti jāapmeklē!

 

Informāciju sagatavoja

Aiva Jakubovska

Atstājiet komentāru