2024.gada 12. maijs

Ina, Ināra, Inārs, Valija

Sporta notikumu apskats

Sporta notikumu apskats

Skrējienā ,,Daugavpils – Mežciems’’ uzvaras lauri Anatolijam Macukam

Rudens saules piekarsētajā pilsētā Daugavpilī, 11.septembris kopā pulcēja aktīva dzīvesveida tīkotājus, mīļotājus un atbalstītājus, lai sevis izvēlētajās distancēs baudītu skriešanas priekus un noslēgumā iemantotu patīkamu emociju bagāžu. Elites grupas skrējienā 18,5km distancē absolūti labāko rezultātu un uzvaras laurus izcīnīja jēkabpilietis Anatolijs Macuks, kurš savā īpašumā saņēma medaļu ar skrējiena simbolu – rudens kļavu lapu, līdera kausu un dāvanu karti no sporta veikala 150,00 euro apmērā.

Ar pozitīvām emocijām skriešanas svētkos

Brīvdienās Rīga pulcēja uz WE RUN Riga 2016 skriešanas svētkiem, kur ikviens sevi un savu veselību cienošs iedzīvotājs varēja pieņemt īstu izaicinājumu un gūt neatkārtojamu atmosfēru skrienot ar tūkstošiem citu dalībnieku Mežaparka trasē. Paldies skrējiena dalībniekiem Naurim Pinnem, Laurai Nikolai Pinnei, Judītei Grāmatniecei, Beātei Laizānei un Laurai Seilei, kuri sportojot un aktīvi pavadot brīvdienas, popularizēja mūsu pilsētas vārdu.

Senioru cīņas Latgales čempionātā vieglatlētikā

Višķu stadionā aizvadīts Latgales 3. veterānu čempionāts vieglatlētikā. Zelta medaļas vērts bija Jēkabpils pilsētas vieglatlētikas vecmeistara Viktora Zarņicka starts augstlēkšanā, kur pārvarot latiņu 1,40m augstumā Viktors tādējādi 2.vecuma grupā pieteica uzvaru. Tāllēkšanā ar rezultātu 3,96m sportistam izcīnīta 3.vieta. Komandas biedram Ivaram Dunduram 2. vecuma grupas konkurentu vidū gan lodes grūšanā (11,25m), gan šķēpa mešanā (34,55m) nācās samierināties ar 4.vietu.

 

Jēkabpils sporta centra balvu izcīņā šahā tiekas ,,B’’ grupa

Sestdien, 10.septembrī, notika pirmās spēles Jēkabpils sporta centra balvu izcīņā šahā ,,B’’ grupā iekļautajiem dalībniekiem, kurā piedalās otrās sporta klases un zemāk kvalificētie spēlētāji. Sezonas pirmajā ,,B” grupas turnīrā” piedalījās 14 dalībnieki no kuriem uzvaru ar gūtiem 12 punktiem savā kontā izcīnīja Edgars Klimovičs aiz sevis otrajā pozīcijā atstājot Andri Tutinu (10 punkti), bet trešajā - daiļā dzimuma pārstāvi Līnu Nijazi. Nākamais ,,B’’ grupas” turnīrs notiks 8.oktobrī. 

Jēkabpils Orientieris 2016 sezona tuvojas finišam

Septembra mēnesis ir noslēdzošais posms ,,Jēkabpils Orientieris 2016’’ maratonam, kurš no pavasara lika sportistiem ik trešdienu sarosīties konkurētspējīgam izaicinājumam. Vēl atlikušas trīs kārtas, kurās orientieristiem iespējams iegūt nepieciešamos punktus, lai ierindotu sevi līderu sarakstos. Pagājušajā nedēļā orientieristi izbaudīja Trākšu apkārtnes karti. Lai arī apvidus nebija no viegli skrienamiem, tas šķēršļus neradīja savu grupu uzvarētājiem: Līnai Madsenai, Naurim Pinnem, Danielai Krasovskai, Mikum Nenišķim, Tabitai Tīnai Lūkai, Dāvim Vintišam, Agatei Šicānei, Ievai Dauškanei, Gundegai Jurānei, Andrim Bērziņam, Renāram Lucijanovam, Aivaram Meldrājam, Ilvijai Madsenai, Jurijam Narelam, Ingusam Znotiņam, Eugēnijai Rudzītei, Verneram Tučam un Imantam Meldrājam. Nākamā kārta šo trešdien, 14.septembrī Līvanos, Steķu sila kartē. Transports no Vecpilsētas laukuma 16:15.

Ar pilnu jaudu Jēkabpils futbola čempionātā

Jēkabpils stadionā kārtējā pilsētas čempionāta ietvaros uz futbollaukuma īstu cīņas un spēles garšu izbaudīja komandas ,,Jubergs’’ un ,,Sporta skola’’, kur pārāka izrādījās pirmā komanda ar vārtu guvējiem Aigaru Liņģi un Vjačeslavu Rakelu priekšgalā. Savukārt savstarpējā futbola cīņā ,,Krustpils Juniori’’ ar 3:1 bija pārāki pār ,,Kvartāls’’ spēlētājiem. Vārtus uzvarētājkomandai guva Viktors Carevs (2) un Justs Jansons (1).

Brīvdienās stadionā tikās arī Latvijas 1.līgas čempionāta spēlētāji FK Jēkabpils/JSC – RTU FC. Ar rezultātu lepoties kārtējo reizi nevaram lepoties 0:8. Līdz ar to komanda ir noslīdējusi uz pirmspēdējo 14. pozīciju kopvērtējuma rangā. Nākamā ir izbraukuma spēle 18. septembrī pret sporta kluba Babīte futbolvienību.

Galda tenisa amatieri satiekas Aizkrauklē

Brīvdienās Aizkrauklē norisinājās Latvijas galda tenisa amatieru līgas 2.posms, kur vienkopus tikās 32 galda tenisa spēles cienītāji. Uz šīm sacensībām uzaicināti bija arī Jēkabpils sporta skolas audzēkņi kopā ar treneri Juriju Glotovu. Jaunajiem sportistiem šie bija lieliski mači, kuros iespējams bija pārbaudīt savas spējas treniņu sezonas sākumā. Uzvaru uzaicināto amatieru konkurencē izcīnīja Jurijs Glotovs tādējādi rādot paraugdemonstrējumu saviem audzēkņiem. Augstākajā 16.vietā sevi ierindoja Anna Rutmane aiz sevis atstājot Elizabeti Vaideri, Jūliju Zarkeviču, Valēriju Naumovu, Maksimu Kuhtinu, Valentīnu Basihinu un Normundu Lucijanovu.

Aicinājums novusa cienītājiem

Lai atjaunotu sensenās tradīcijas, Jēkabpils sporta centrs aicina jēkabpiliešus uz treniņiem novusā, kuri notiks sporta centra administratīvajā ēkā pie stadiona A.Pormaļa ielā 106, otrdienās 17:00 – 20:00, sestdienās 11:00 – 14:00. Pieredzes bagātu spēlētāju vadībā varēsiet apgūt vai pilnveidot prasmes novusā.

Kontakttālruņi informācijai 29578615 (Miervaldis); 29508247 (Aleksandrs). Uz tikšanos!

 

Ar sporta klubu ,,Selonia’’ Lūša pēdu meklējumos

Sestdien, 17.septembrī, plkst. 12:00 Jēkabpils Mežaparkā starts tiks dots velo-foto orientēšanās sacensībām ,,Lūša pēdas meklējot’’. Tās būs aizraujošas, piedzīvojumiem bagātas sacensības, kas norisināsies Jēkabpils pilsētā un tās apkārtnē. Pasākumā tiek aicināti piedalīties gan lieli, gan mazi sporta atbalstītāji kopā ar draugiem un/vai ģimeni, veidojot komandu, kuras sastāvā ir trīs vai četras personas. Šī diena noteikti dos jums neizmērojami daudz prieka un tas būs lielisks piedzīvojums ikvienam! 
Apbalvošanas ceremonijā tiks pasniegtas nominācijas:
1. Lūšu ģimene (komandai dalībnieki sastāda no vienas ģimenes un vismaz viena bērna)
2. Ātrais Lūsis (komanda ar ātrāko finiša laiku)
3. Gudrais Lūsis (ar viss precīzāk izpildītiem uzdevumiem un savākto lielo punktu skaitu, bet ne ātrāko finiša laiku)
4. Skaistais Lūsis (organizatora simpātija, komanda ar orģinālāko vizuālo noformējumu)
5. Lēnais Lūsis (komanda ar lēnāko finiša laiku)

18.septembrī Jēkabpils stadionā Futbola diena

18. septembrī Jēkabpils stadionā FK ,,Jēkabpils’’ kopā ar sporta skolu organizē Futbola dienu. Dienas garumā tiks aizvadīti futbola turnīri 3 vecuma grupām: jaunākā grupa (līdz 9 g. vec.); vidējā grupa (10 -12 g. vec.); pieaugušo grupa. Futbola dienā būs arī konkursi. Reģistrēšanās no plkst. 9:00, spēļu sākums 10:00.

Informāciju apkopoja

Aiva Jakubovska

Atstājiet komentāru