2024.gada 28. aprīlis

Gundega, Terēze

Jēkabpilī tiekas spēka trīscīņas sportisti

Jēkabpilī tiekas spēka trīscīņas sportisti

Jēkabpils Sporta namā 31. oktobrī rosījās spēka sporta atlēti, jo notika Jēkabpils atklātais čempionāts spēka trīscīņā bez ekipējuma. Sacensībās līderos izvirzījās komandas „Gulbenes K.S.P.” sportisti. Vairākas komandas sīvā cīņā sacentās par Latvijas Kausa punktiem.

Šogad Jēkabpils atklātais čempionāts spēka trīscīņā, kas tiek dēvēts arī par Voroņecka Kausu, godinot spēka trīscīņas sportistu Ivanu Voroņecki, pulcēja 59 sportistus no astoņām komandām. Tā kā pauerliftinga sezona strauji tuvojas noslēgumam, komandas vēl cenšas iegūt tik ļoti nepieciešamos punktus 2015. gada spēcīgākās komandas titulam. Lai gan sportisti no Gulbenes komandas ierindojās 1. vietā, Jēkabpilī Latvijas Kausa punktus izcīnīja arī šī brīža līderkomandas – „Madonas SCK”, „Rembate” un Līgo pagasta sporta komanda „L.S.K.”. Komanda „Gulbenes K.S.P.” Latvijas Kausa kopvērtējumā šobrīd ieņem 5. vietu. Vēl notiks tikai divi Latvijas Kausa posmi Siguldā 7. novembrī – Siguldas atklātais čempionāts svaru stieņa spiešanā guļus uz reižu skaitu, un Jelgavā 21. novembrī – Jelgavas atklātais čempionāts svaru stieņa spiešanā guļus ar ekipējumu.

Godalgotas medaļas sportisti izcīnīja katrā svara kategorijā, bet absolūti labākos sportistus katrā grupā noteica Vilksa koeficients, ņemot vērā sportista svaru un paceltos kilogramus. Visus sacensību rezultātus un katra sportista paceltos kilogramus katrā disciplīnā var apskatīt: http://www.powerliftings.lv/?page=comments&id=1411

Jēkabpils čempionātā piedalījās 7 dāmas, kuras sacentās par absolūti spēcīgākās titulu. Sporta kluba „Madonas SCK” sportiste Ieviņa Liģere (virs 63 kg) kļuva par absolūti spēcīgāko ar paceltajiem 380 kg. Agnesei Rogai (virs 63 kg) no komandas „Rembate” sacensībās paceltie 267,5 kg ļāva izcīnīt otro vietu. Savukārt trešā spēcīgākā bija Anastasija Matvējeva (līdz 63 kg) ar rezultātu 222,5 kg. Sportiste sacensībās startēja individuāli.

Starp jauniešiem līdz 18 gadu vecumam absolūti labākais sportists bija „Gulbenes K.S.P.” atlēts Uldis Ķiploks (svara kategorijā līdz 105 kg), kurš kopsummā pietupienos ar svaru stieni, spiešanā guļus un vilkmē pacēla 700 kg. Vladislavs Groms (līdz 83 kg) no komandas „Rēzekne” izcīnīja otro vietu absolūtajā vērtējumā ar rezultātu kopsummā 510 kg. Trešais labākais bija Sandis Babauskis (līdz 93 kg) no komandas „ Rembate”, kurš trīs kustībās pacēla 505 kg.

Junioru grupā līdz 23 gadiem „Rembate” sportists Māris Krievelis (līdz 83 kg) ar rezultātu kopsummā 570 kg izcīnīja pirmo vietu. Dzintars Lācis (līdz 105 kg) no „Gulbenes K.S.P.” sacensībās kopā pacēla 577,5 kg, taču ierindojās otrajā vietā, jo startēja augstākā svara kategorijā. Arvis Trupskalns (līdz 93 kg) no komandas „Pļaviņas” palika trešajā vietā ar rezultātu 565 kg.

Vīru jeb open grupā par absolūti spēcīgāko kļuva Ainis Stagars (līdz 105 kg) no Jēkabpils sporta centra ar paceltajiem 747,5 kg. Madonietis Dainis Stivka (līdz 105 kg) trīs kustībās pacēla 660 kg un ierindojās otrajā vietā. Trešais labākais bija arī „Madonas SCK” sportists Mārtiņš Lielups (līdz 83 kg) ar rezultātu 600 kg.

Senioru grupā pirmo vietu absolūtajā vērtējumā izcīnīja Dmitrijs Stepenko (līdz 83 kg) no Jēkabpils sporta centra ar paceltajiem 575 kg. Treniņu biedrs Vasīlijs Drobovs (līdz 105 kg) kopsummā pacēla 567,5 kg un izcīnīja otro vietu. Godpilno trešo vietu starp spēcīgākajiem senioriem ieņēma Aleksandrs Cvetkovs no Pļaviņām ar paceltajiem 365 kg.

Jēkabpils atklāto čempionātu spēka trīscīņā bez ekipējuma organizēja Latvijas Pauerliftinga federācija sadarbībā ar biedrību „Spēka Pasaule” un Jēkabpils sporta centru. Sacensības atbalstīja Latvijas Sporta federāciju padome, Latvijas Republikas Izglītības un zinātnes ministrija, Jēkabpils pilsētas pašvaldība, pārstrādes uzņēmums „Rosība” un interneta veikals: veikals.sp.lv.

Informāciju sagatavoja

Baiba Norberte

Sabiedrisko attiecību speciāliste

Atstājiet komentāru