2024.gada 4. maijs

Vijolīte, Viola, Vizbulīte

Jēkabpilietis pirmo reizi iekļūst Latvijas Kausa izcīņas "play off "

Jēkabpilietis pirmo reizi iekļūst Latvijas Kausa izcīņas "play off "

Sestdien, 17.oktobrī, Ventspilī norisinājies Latvijas Kausa izcīņas 1.posms galda hokejā. 51 dalībnieks tika sadalīti 4 apakšgrupās no kurām labākie 6 kvalificējās 1.līgai, 7.-10.vieta 2.līgai, un pārējie 3.līgai. No jēkabpiliešiem vienīgais 1.līgai kvalificējās Andrejs Kuzņecovs, kurš palika 3.vietā, vēl šajā pašā apakšgrupā spēlēja Kristaps Zarinieks, kuram 7.vieta, kas nozīmēja palikšanu aiz svītras un jāspēlē 2.līgā.
2.līgā pirmās divas vietas ieņēma jēkabpilieši Kristaps Zarinieks un Rūdolfs Valainis, kas nozīmēja ka būs jāspēlē izslēgšanas spēles ar 1.līgas sliktākajiem un rezultātā vēl ir iespēja pacelties uz 21.vietu sacensību kopvērtējumā. 1. kārtā R.Valainis sērijā līdz 3 uzvarām ar rezultātu 1-3 piekāpās Ventspils VJN pārstāvim Guntim Ernšteinam, kopvērtējumā atstājot sev 26.vietu, savukārt K.Zarinieks ar 3-1 uzvarēja Hugo Brenguli (Inčukalna GHK), bet 2.kārtā ar 0-3 piekāpās pagājušās sezonas Latvijas Kausa ieguvējam Gintam Lasmanim (Skrundas GHK), tādejādi uzlabojot savu rezultātu par vienu vietu, un turnīra kopvērtējumā iegūstot 24.vietu.
1.līgā labu sniegumu turpināja rādīt A.Kuzņecovs, kurš ieņēma 8.vietu, kura kā pēdējam ļāva kvalificēties lielā play off 1/4 finālam, kur viņam pretī stājās Latvijas titulētākais galda hokejists un Pasaules reitinga 2.vieta - rīdzinieks Edgars Caics (BJC Laimīte), kur sērijā līdz 4 uzvarām pārliecinoši labāks Caics un uzvarēja sēriju ar 4-0. Kopvērtējumā Andrejam 8.vieta, kas ir visu laiku labākais rezultātāts Jēkabpils GHK vēsturē.
Par sacensību uzvarētāju bez lieliem pārsteigumiem kļuva tieši Edgars Caics, kurš finālsērijā ar 4-0 apspēlēja Valtu Smagaru (Skrundas GHK), 3.vieta - Jevgēnijam Zaharovam (Skrundas GHK).
Nākamās lielās sacensības notiks pēc 3.nedēļām Inčukalnā, kad 7.novembrī norisināsies Latvijas Kausa izcīņas 2.posms.

Atstājiet komentāru