2024.gada 20. maijs

Salvis, Selva, Venta

BK "Jēkabpils" izbraukumā aizvadīs pirmo ceturtdaļfināla cīņu

BK "Jēkabpils" izbraukumā aizvadīs pirmo ceturtdaļfināla cīņu

Ceturtdien, 16. aprīlī BK “Jēkabpils” dosies izbraukumā, lai pret BK “Jūrmala/Fēnikss” aizvadītu pirmo “Aldaris” Latvijas Basketbola līgas ceturtdaļfināla cīņu. Spēles sākums pl. 19.00. Tiešraide – Best4Sport TV.

BK “Jēkabpils” pirmo ceturtdaļfināla cīņu aizvadīs viesu laukumā Lapmežciemā. Tā būs atkārtota tikšanās “play-off”, taču šoreiz savstarpējā spēļu cena nav vis bronza, bet iekļūšana pusfinālā.

Ar 18 uzvarām pēc kopumā 31 aizvadītajām spēlēm, jūrmalnieki regulāro turnīru noslēdza ceturtajā vietā, pakāpienu augstāk par “lūšiem”. Savā starpā aizvadītajos dueļos veiksme ir bijusi jūrmalnieku pusē – 1:3. Ja pirmajā mājas cīņā uzvara bija BK “Jēkabpils” rokās, tad atlikušajos mačos ar nelielu punktu pārsvaru pārāki izrādījās BK “Jūrmala/Fēnikss”. To, cik sīva cīņa gaidāma ceturtdaļfinālā liecina pēdējās savstarpējās pamatturnīra spēles raksturs. Pēc līdzvērtīgas cīņas trillera cienīgā mača galotnē viena punkta pārsvaru paveicās nosargāt Jūrmalas komandai.

“Jūrmala ir vienīgā komanda, kurai zaudējām regulārā turnīrā trīs reizes. Būtībā ir tikai divas komandas, kurām sezonas laikā sērijā zaudējām: Ventspils komandai - 0:2, Jūrmalai - 1:3. Ja skatās tikai regulārās sezonas griezumā, tad it kā viens no spēcīgākajiem pretiniekiem, kas varēja būt. Bet tā neviens neskatās. Pretinieks ir pretinieks! To esam nopelnījuši – ar to arī ir jāstrādā!” komentē BK “Jēkabpils” treneris Rūdolfs Rozītis 13. aprīļa “Bumba grozā” raidījumā.

“Aldaris” LBL ceturtdaļfināla sērijā cīņa ritēs līdz trim uzvarām, “Jēkabpils” un “Jūrmala/Fēnikss” pāra uzvarētājs pusfināla sērijā līdz trīs uzvarām cīnīsies ar BK “Ventspils”.

Tiešraides “Aldaris” LBL izslēgšanas turnīrā nodrošina Best4Sport TV – internetā (best4sport.tv vai https://www.lattelecom.tv/tiesraide/best4sport_tv) un Lattelecom Interaktīvās TV 415. kanālā.

Pretī uzvarai, lūši!

 

 Foto: Lāsma Irša

Basketbola klubu „Jēkabpils” atbalsta: Jēkabpils pilsētas pašvaldība, „LDZ Cargo”, SIA „Jēkabpils PMK”, SIA “Pata”, SIA „Mikor”, SIA “LIK Sistēmas”, SIA “LatGran”, AS „LNK industries”.

Atstājiet komentāru