2024.gada 7. maijs

Henriete, Henrijs, Jete

BK „Jēkabpils” atpakaļ uz uzvaras viļņa

BK „Jēkabpils” atpakaļ uz uzvaras viļņa

13. decembrī Jēkabpils Sporta namā BK „Jēkabpils” aizvadīja otro spēli Baltijas Basketbola līgā (BBL) šonedēļ. Mājās spēles pretinieks – BK Rakveres „Tarvas” (Igaunija). Jēkabpilieši spraigā cīņā revanšējās pret igauņiem ar rezultātu 88:60. Šī spēle bija nozīmīga arī ar to, ka BK „Jēkabpils” komandas sastāvā tika pieteikts jauns spēlētājs.

BK „Jēkabpils” komandas sastāvu no 13. decembra papildina Jurijs Aleksejevs, kurš arī 2012./2013. gada sezonu aizvadīja „lūšu” sastāvā.

Pirmajā izbraukuma spēlē BBL, kas notika 8. oktobrī, BK „Jēkabpils” piekāpās BK „Tarvas” tikai par vienu punktu (73:74).

Spēles pirmā ceturtdaļa veiksmīgāk uzsāka BK „Tarvas”, taču jau ceturtdaļas vidū BK „Jēkabpils” pārņēma spēles vadību, savā labā gūstot 11 punktus pēc kārtas un saglabājot šo pozīciju līdz ceturtdaļas beigām (22:20).

Otrajā ceturtdaļā igauņi atspēlējās jēkabpiliešiem un ar nelielu punktu pārsvaru atradās vadībā līdz pat ceturtdaļas astotajai minūtei. Tuvojoties puslaika beigām, BK „Jēkabpils” veica vairākus precīzus metienus, kas komandai ļāva izlīdzināt rezultātu. Pirmais puslaiks noslēdzās ar neizšķirtu rezultātu - 40:40.

Otro puslaiku „lūši” uzsāka ar daudz pārliecinošāku spēli aizsardzībā. Trešās ceturtdaļas pirmās minūtes tika aizvadītas sīvā cīņā un ceturtdaļas vidū jēkabpiliešiem izdevās lauzt spēli savā labā. Ceturtdaļas beigās rezultāts sasniedza desmit punktu starpību BK „Jēkabpils” labā (57:47).

Ceturtajā ceturtdaļā vairs nebija šaubu par jēkabpiliešu uzvaru pār BK „Tarvas”. Pretinieki daudz pārkāpa noteikumus, kas jēkabpiliešiem deva iespēju izpildīt soda metienus un iegūt papildus punktus uzvarai. Spēle noslēdzās ar BK „Jēkabpils” 28 punktu pārsvaru pār BK Rakveres „Tarvas” (88:60).

Rezultatīvākie šovakar bija viesspēlētāji: Trojs Bārniss – 19 punkti, 11 atlēkušās bumbas, Kamerons Randls – 19 punkti, kā arī Jānis Pozņaks – 15 punkti, 15 atlēkušās bumbas.

„Pirmajā puslaikā mums pietrūka agresivitātes aizsardzībā. Komandai beidzot ir vairāk vai mazāk pilns sastāvs un diezgan plaša spēlētāju rotācija. Katrā pozīcijā ir vairāki spēlētāji un līdz ar to ir labākas rotācijas iespējas. Tāpēc mums bija labākas iespējas spēlēt agresīvāk aizsardzībā. Pirmajā puslaikā mēs to neizpildījām, otrajā - izdevās pavisam cita spēle, un tas nesa rezultātu,” spēli komentēja BK „Jēkabpils” galvenais treneris Edgars Teteris.

BBL, 13. decembris

"Jēkabpils" - "Tarvas" 88:60 (22:20, 18:20, 17:7, 31:13)

"Jēkabpils": Bārniss 19 (11 ab), Randls 19, Pozņaks 15 (15 ab), Hlebovickis 11 (8 ab), Aleksejevs 9 (6 ab), Virsis 8, Kravčenko 7, Sirsniņš, Leja.

 

Nākamā BK „Jēkabpils” spēle tiks aizvadīta „Aldaris” Latvijas Basketbola līgā. Cīņa norisināsies trešdien, 18. decembrī, plkst. 19.30 - BK "Jēkabpils" vs BK "Jelgava", Jēkabpils Sporta namā.

Atstājiet komentāru