2024.gada 19. maijs

Lita, Sibilla, Teika

BK “Jēkabpils” komanda turpina iesāktās tradīcijas

BK “Jēkabpils” komanda turpina iesāktās tradīcijas

Šonedēļ BK “Jēkabpils” galvenais treneris Edgars Teteris ar Edgaru Leju un Pāvelu Veselovu turpināja iepriekšējā sezonā aizsākto tradīciju, vadot sporta stundu kādā no Jēkabpils skolām, lai popularizētu sportu – basketbolu jauniešu vidū. Šajā reizē sporta stunda tika vadīta Jēkabpils Valsts ģimnāzijā (JVĢ). Ar sporta sasniegumiem un pieredzi ar mums dalījās JVĢ skolotāji Modris Grunte un Jevgenijs Jubelis.

 

Neskatoties uz saspringto spēļu grafiku, BK “Jēkabpils” komanda atrada brīvu brīdi, lai tiktos ar jauniešiem no Jēkabpils Valsts ģimnāzijas 10. un 12. klases. Stunda sākās ar iesildīšanos, ko veiksmīgi novadīja Edgars Leja, aktīvi iesaistot visus JVĢ jauniešus. Turpmāko stundas vadību savos grožos pārņēma BK “Jēkabpils” galvenais treneris Edgars Teteris, Edgaram Lejam un Pāvelam Veselovam asistējot.

Mācību stundas laikā tika rīkotas komandu stafetes, kam, protams, pamatā bija basketbola elementi. Ja kādam no iesaistītajiem jauniešiem neizdevās kāds uzdevums, Edgars Teteris iedrošināja un skaidroja, kā panākt rezultātu. Mācību stundas beigās iesaistītie jaunieši pēc trenera norādījumiem atvadījās ar BK “Jēkabpils” komandas saukli - skolnieki kā vienota komanda salika kopā rokas un, trenerim saucot: “Jēkabpils”, atbildēja skaļi un enerģiski: “Lūsis!”.

Edgars Teteris pēc stundas vadīšanas jutās gandarīts un atzina, ka bija priecīgs par tikšanos ar JVĢ skolniekiem. Arī skolnieku aktivitāte un atsaucība sporta stundā liecināja, ka šī tradīcija ir jāturpina.

Aktivitātē iesaistīto klašu sporta pasniedzēji no JVĢ: Modris Grunte un Jevgenijs Jubelis (pieredze savā profesijā – attiecīgi 32 un 28 gadi) dalījās pieredzē par sporta līmeni jauniešu vidū un atzina, ka kopumā fiziskais līmenis ir katastrofāli zemāks nekā iepriekšējos gadus. Jaunieši ar fiziskām aktivitātēm nodarbojas maz, bieži izmanto ārstu atbrīvojumus no sporta stundām. Protams, ir daļa skolēnu, kas nodarbojas ar sportu nopietni ārpus skolas – viņiem izaugsme ir!

Ģimnāzijā ir ļoti laba tradīcija, ar kuru sporta skolotāji ļoti lepojas un kas nav raksturīga nevienai citai skolai. Katru mēnesi, no septembra līdz maijam, skolā notiek atklātais čempionāts dažādos sporta veidos. Šo iekšējo skolas čempionātu organizē paši audzēkņi: tiesā, atrod balvas uzvarētājiem, parūpējas par mūziku. Pirms četriem gadiem tas sākās ar skolas basketbola čempionātu, un šī tradīcija aug un attīstās.

Futbols, basketbols, volejbols, pēc skolotāju domām, skolā ir labā līmenī, un viņi atzīst, ka liels nopelns ir audzēkņu ārpusstundu aktivitātēm sporta skolā. Skolēni piedalās sporta sacensībās un ir guvuši medaļas Latvijas līmenī, bet ģimnāzijas volejbola komanda šogad piedalīsies pasaules skolu čempionātā volejbolā. Jāpiemin, ka BK “Jēkabpils” komandas spēlētājs Artis Arnītis arī šobrīd mācās Jēkabpils Valsts ģimnāzijā 11. klasē.

Pedagogi pauda pozitīvu attieksmi par BK “Jēkabpils” rīkotajām aktivitātēm sporta stundās. Skolotājs Modris Grunte novēlēja mūsu basketbola komandai veiksmi un izdošanos Latvijas Basketbola līgā: “Lai izdodas šogad izcīnīt medaļas, lai komanda iznes mūsu vārdu arī Baltijas Basketbola līgā!”. “Basketbola treneriem – lai gatavo tādu maiņu, kas noder arī mūsu vietējā kluba komandai. Lai spēlēs izmanto vairāk vietējos spēlētājus,” vēlējumiem pievienojās arī Jevgenijs Jubelis.

 

Atstājiet komentāru