2024.gada 24. aprīlis

Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

Šorīt ugunsgrēkā Aizkrauklē cieta cilvēks, Aknīstē jau otro dienu turpinās šķeldas kaudzes dzēšana

Šorīt ugunsgrēkā Aizkrauklē cieta cilvēks, Aknīstē jau otro dienu turpinās šķeldas kaudzes dzēšana

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no 19. oktobra plkst. 6.30 līdz 20. oktobra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Zemgales reģiona brigāde saņēma septiņus izsaukumus – četrus uz ugunsgrēku dzēšanu, divus uz glābšanas darbiem un vēl viens izsaukums bija maldinājums, informē VUGD pārstāve Dace Kalniņa.

Naktī uz trešdienu VUGD saņēma izsaukumu uz Jēkabpils novada Aknīstes pagastu, kur deg apmēram 10 metrus augsta šķeldas kaudze. Degšana notiek vairākās vietās kaudzes iekšienē, tāpēc ar traktortehnikas palīdzību kaudze tiek pārkrauta, lai ugunsdzēsēji glābēji varētu piekļūt degšanas vietām un tās nodzēst. Notikuma vietas apsekošanai tiek izmantots arī drons. Īsi pēc plkst. 10.00 no rīta ugunsgrēks tika lokalizēts, bet dzēšanas darbi turpinājās visu dienu līdz pat tumsas iestāšanai. Arī šorīt dzēšanas darbi turpinās. 

Šorīt plkst. 7.27 tika saņemts izsaukums uz Kazarmes ielu Jelgavā, kur daudzdzīvokļu ēkas kāpņu telpā dega bērnu rati 1m2 platībā. Plkst. 7.44 ugunsgrēks nodzēsts. 

Plkst. 7.33 VUGD saņēma izsaukumu uz Enerģētiķu ielu Aizkrauklē, kur dega dārza māja 10m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās evakuējās divi cilvēki, no kuriem viens ugunsgrēkā cieta. Plkst. 8.01 ugunsgrēks ierobežots un šobrīd turpinās dzēšanas darbi. 

Vakar vakarā tika saņemts izsaukums uz Kalnciema ceļu Jelgavā, kur dega vieglā automašīna 3m2platībā. 

VUGD aizvadītajā diennaktī kopumā saņēma 38 izsaukumus – 12 uz ugunsgrēku dzēšanu, 21 uz glābšanas darbiem, bet pieci izsaukumi bija maldinājumi.


Saistīta ziņa: Ugunsdzēsēji Aknīstes pagastā kopš trijiem naktī dzēš šķeldas kaudzi (FOTO)

Atstājiet komentāru