2024.gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

Krustpils, Salas un Pļaviņu novados plūdu risku dēļ izsludina oranžo brīdinājumu

Krustpils, Salas un Pļaviņu novados plūdu risku dēļ izsludina oranžo brīdinājumu

Krustpils novadā, Pļaviņu novadā un Salas novadā pulksten 21.58 izsludināts oranžā līmeņa brīdinājums saistībā ar ūdens līmeņa paaugstināšanos, brīdina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā. 

Otrdien ledus sakustējās un sāka iet Daugavā pie Jēkabpils, vēlāk ledus sakustējās un sākās ledus iešana arī pie Zeļķiem. Pie Zeļķiem ūdens līmenis paaugstinājās par apmēram 1,2 metriem, pēdējās stundās ūdens līmenis svārstās 20-30 centimetru robežās.

Naktī uz trešdienu turpināsies ledus kustība uz Pļaviņām, gaidāma ūdens līmeņa paaugstināšanās.

Savukārt palu dēļ izsludinātais dzeltenais brīdinājums jau kopš februāra beigām saglabājas arī Latgales un Vidzemes reģionos, liecina LVĢMC sniegtā informācija.
Oranžais brīdinājums nozīmē, ka laika apstākļi kļūst bīstami. Prognozētie laika apstākļi reģionā tiek novērotas salīdzinoši reti un var tikt radīti postījumi un zaudējumi, liecina izplatītais brīdinājums.

Iedzīvotāji aicināti saglabāt modrību un interesēties par gaidāmajiem laika apstākļiem. Tāpat iedzīvotāji aicināti sekot līdzi informācijai, ko sniedz atbildīgās institūcijas, piemēram, glābšanas dienests vai pašvaldības.

Atstājiet komentāru