2024.gada 16. aprīlis

Alfs, Bernadeta, Mintauts

Jēkabpilī, Zīlānu ielā izcēlās ugunsgrēks divstāvu dzīvojamā mājā

Jēkabpilī, Zīlānu ielā izcēlās ugunsgrēks divstāvu dzīvojamā mājā

Pagājušajā diennaktī, laika posmā Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Zemgales reģiona brigāde saņēma astoņus izsaukumus – trīs uz ugunsgrēku dzēšanu, četrus uz glābšanas darbiem un vēl viens izsaukums bija maldinājums, portāla Radio1.lv redakciju informēja VUGD Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļas vecākā inspektore Viktorija Gribuste.

Plkst. 13.25 Jēkabpils ugunsdzēsēji glābēji devās uz Zīlānu ielu Jēkabpilī, kur divstāvu dzīvojamās mājas pirmajā stāva dzīvoklī pie krāsns dega sadzīves mantas un malka 1 m2 platībā. Pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās no dzīvokļa evakuējās viens cilvēks. Darbs notikuma vietā noslēdzās plkst. 13.49.

Kurinot apkures ierīces, iedzīvotājiem ir jāievēro piesardzība un drošības noteikumi, lai neizraisītu traģisku ugunsgrēku. Aizliegts lietot bojātas apkures ierīces, tās pārkurināt, krāsns durtiņas atstāt vaļā, uz apkures ierīces žāvēt degtspējīgas mantas, kā arī pie krāsns durtiņām novietot malku un citu kurināmo. Ugunsgrēku visbiežākais cēlonis ir neuzmanīga rīcība, tai skaitā, ekspluatējot apkures ierīces. 

Pēcpusdienā Zaļajā ielā Dobelē vienstāva ražošanas ēkā gaisa ventilācijas sistēmā dega skaidas 1 m2 platībā. 

Vakarā Annas ielā Tukumā divstāva dzīvojamās mājas dūmvadā dega sodrēji 1 m2 platībā. 

VUGD atgādina, ka dūmvadu attīrīšana no sodrējiem ir jāveic regulāri, lai novērstu to degšanu! Sadegot sodrējiem, dūmvadā veidojas augsta temperatūra, kas laika gaitā var bojāt dūmvada konstrukciju. Bojāts dūmvads ir ugunsbīstams, jo dzirksteles pa plaisām var nokļūt ārpus dūmvada uz jumta konstrukcijām, pārsegumiem un bēniņos esošajiem priekšmetiem, izraisot plašu un postošu ugunsgrēku!

Šorīt plkst. 06.06 Jelgavas un Kalnciema ugunsdzēsēji glābēji devās uz Jelgavas novada Līvbērzi, kur divstāvu dzīvojamās mājas pirmā stāva palīgtelpā dega veļas mazgājamā mašīna 1,5 m2. Pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās mājas iemītnieks pats saviem spēkiem degošo veļas mašīnu bija izvilcis ārā no telpas.

Aizvadītajā diennaktī visā Latvijā VUGD saņēma 30 izsaukumus –  deviņus uz ugunsgrēku dzēšanu, 16 uz glābšanas darbiem, bet pieci no izsaukumiem bija maldinājumi.

Atstājiet komentāru