2024.gada 16. aprīlis

Alfs, Bernadeta, Mintauts

Jēkabpils cietumā Covid-19 uzliesmojuma dēļ izsludināta karantīna

Jēkabpils cietumā Covid-19 uzliesmojuma dēļ izsludināta karantīna

Covid-19 izplatības dēļ karantīna ir izsludināta arī Jēkabpils cietumā, informē Tieslietu ministrijas (TM) komunikāciju un tehniskā nodrošinājuma nodaļas vadītāja Ksenija Vītola.

Karantīna izsludināta no trešdienas, 6.janvāra līdz 1. februārim. Rīkojums ir saskaņots ar Veselības ministriju (VM).

Viņa norādīja, ka testēšanas rezultātā Jēkabpils cietumā atklāti 29 Covid-19 pozitīvi ieslodzītie un pieci Covid-19 pozitīvi nodarbinātie.

Covid-19 dēļ karantīna Rīgas Centrālcietumā un Daugavgrīvas cietumā ir pagarināta līdz 21. janvārim.

Pēc Vītolas vārdiem, šobrīd ciešā sadarbībā ar Slimību profilakses un kontroles centru (SPKC) un ieslodzījuma vietu sistēmas medicīnas personālu tiekot veikti nepieciešamie pasākumi, tai skaitā, ir nodrošināta ieslodzīto izolēšana no pārējām ieslodzītajām un kontaktpersonu apzināšana, bet karantīnas pasākumu koordinācijai Ieslodzījuma vietu pārvaldē ir izveidota speciāla komisija.

Jēkabpils cietumā atbilstoši SPKC norādījumiem tiek turpināta ieslodzījuma vietas personāla un ieslodzīto testēšana.

Savukārt īslaicīgās satikšanās ieslodzījuma vietās ir pārtrauktas līdz 2021. gada 7. februārim.

Covid-19 izplatības ierobežošanai uz karantīnas laiku noteiktajos cietumos papildus jau noteiktajiem ierobežojumiem ar rīkojumu ir pārtraukta ieslodzīto tikšanās klātienē ar valsts un pašvaldību iestāžu pārstāvjiem un aizstāvjiem, notāriem un valsts nodrošinātās juridiskās palīdzības sniedzējiem. Tāpat pārtraukta visu izglītības programmu īstenošana un ieslodzīto nodarbināšana pie komersanta, izņemot ieslodzījuma vietas veikalu.

Tāpat pārtraukti jebkuri kolektīvie brīvā laika, garīgās aprūpes, kultūras un sporta pasākumi ieslodzītajiem.

Cietumā pārtraukta ieslodzīto personu dokumentu izgatavošana, laulību reģistrācija, brīvības atņemšanas iestādes izvērtēšanas komisijas darbība un ieslodzīto pārvešana uz citiem cietumiem, izņemot ieslodzīto pārvietošanu drošības apsvērumu dēļ un pārvietošanu uz Latvijas Cietumu slimnīcu.

Tāpat pārtraukta ieslodzīto konvojēšana uz tiesām un pēc procesa virzītāja pieprasījuma.

Savukārt notiesātajām, kuras sodu izcieš daļēji slēgtā cietuma augstākajā režīma pakāpē, ar rīkojumu ir aizliegts dienas kārtībā paredzētajā laikā patstāvīgi apmeklēt cietuma Medicīnas daļu, veikalu, ēdnīcu un bibliotēku.

Ieslodzītajām ir jānodrošina ne mazāk kā vienu stundu ilga pastaiga svaigā gaisā, nodrošinot vienību savstarpējo izolāciju. Kameru kratīšanas un tehniskās apskates noteikts organizēt atbilstoši operatīvajam stāvoklim, ņemot vērā dienesta nepieciešamību un lietderīgumu.

Iepriekš Covid-19 atklāja arī Jelgavas cietumā, taču šajā ieslodzījuma vietā karantīna ir beigusies.

Komentāri (0-2/2)

  • Essss
    06.01.2021 15:51
    Vivit:
    Vai tad mums pilsētā ir cietums? Kur?
    Ķieģeļu iela 14A
  • Vivit
    06.01.2021 15:37
    Vai tad mums pilsētā ir cietums? Kur?

Atstājiet komentāru