2024.gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

Jēkabpils reģionālā slimnīca saņem ROTARY dāvinājumu

2020.gada izskaņā, 29. decembrī, Rotary klubi Rīga Rīdzene un Jēkabpils, labdarības akcijas ietvaros “Atbalsts mediķiem, kuri darbojas Covid-19 frontē”, veikuši kafijas automātu dāvinājumu trim Jēkabpils reģionālās slimnīcas nodaļām, kurās ārstējas Covid-19 inficētie pacienti – Infekcijas slimību nodaļai, jaunizveidotajai Covid-19 nodaļai Otrās terapijas nodaļas telpās un Reanimācijas nodaļai.

Rīgas Rīdzene Rotary kluba rīkotā labdarības akcija  “Atbalsts mediķiem, kuri darbojas Covid-19 frontē”, aicina rotariešus visā Latvijā, labdarības organizācijas un ikvienu no mums un mūsu draugiem atbalstīt iniciatīvu: “Mūsu Tēvzemei ir grūti laiki, un cilvēkiem jādodas palīgā! Medicīnas personāls strādā 24 stundas diennaktī, slēgtā režīmā, tērpušies kombinezonos, maskās, bez nomaiņas un noguruši. Apdraudēti kā kara laikā frontes līnijā. Mēs nevaram piešķirt šiem varoņiem valsts prēmijas, bet mēs varam paust cieņu un pateicību viņiem!”

Jēkabpils reģionālās slimnīcas Covid-19 inficēto pacientu ārstējošās nodaļas personāls dāvinājumā saņēma trīs kapsulu kafijas automātus, kapsulu komplektus, vitamīnu grozus – tēju, ingveru un citronus, ka arī ūdens iepakojumus Covid-19 inficētajiem pacientiem, kurus sarūpēja anonīms dāvinātājs.

Kā norāda Jēkabpils Rotary kluba prezidents Gvido Liepiņš: ”Labdarības akcija tiek rīkota visās Latvijas slimnīcās izvērtējot katras slimnīcas vēlmes un Rotary organizācijas iespējas, lai medicīnas jomā strādājošajiem sniegtu prieku, uzmundrinājumu un izrādītu pateicību šajā grūtajā un bīstamajā laikā. Pēc saziņas ar Jēkabpils reģionālās slimnīcas personāldaļu, nonācām pie secinājuma, ka tieši šāda veida dāvinājums būs noderīgs slimnīcas personālam ne tikai Covid-19 pandēmijas laikā, bet kalpos arī turpmāk. Rotary organizācija ar savu piemēru rāda, ka ar mazām lietām un sanākot kopā var paveikt daudz. Šī ir vēl nebijusi situācija, kad slimo ne tikai iedzīvotāji, bet arī mediķi, tādēļ novēlu visiem medicīnas aprūpē strādājošajiem izturību, veselību un labus darba apstākļus.”

Jēkabpils reģionālās slimnīcas valdes priekšsēdētāja Margarita Meļņikova izsaka pateicību par sniegto dāvinājumu: “No sirds pateicamies Rotary klubiem Rīga Rīdzene un Jēkabpils par dāvinājumu nodaļām, kuras veic Covid-19 pacientu aprūpi un ārstēšanu! Šis laiks medicīnas personālam ir īpaši saspringts un grūts, tādēļ ir patiess prieks, ka medicīnas personāla ieguldījumu un darbu novērtē un šādā veidā izrāda nelielu, bet ļoti iepriecinošu pateicību par ieguldīto darbu!”

Avots: jrslimnica.lv

Atstājiet komentāru