2024.gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

Jēkabpilī, Zvaigžņu ielā pārvietojamā angārā ugunsdzēsēji dzēsa degošus griķus

Jēkabpilī, Zvaigžņu ielā pārvietojamā angārā ugunsdzēsēji dzēsa degošus griķus

Pagājušajā diennaktī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Zemgales reģiona brigāde saņēma astoņus izsaukumus – divus uz ugunsgrēku dzēšanu, četrus uz glābšanas darbiem un vēl divi izsaukumi bija maldinājums, portāla Radio1.lv redakciju informēja VUGD Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļas vecākā inspektore Viktorija Gribuste.

Trešdien plkst. 12.15 Jēkabpils ugunsdzēsēji glābēji devās uz Zvaigžņu ielu Jēkabpilī, kur angārā pārvietojamā graudu kaltē dega griķi 7 m2 platībā. Ugunsdzēsēji glābēji atvēra kaltes lūkas, lai piekļūtu degšanas vietai, un ugungrēku nodzēsa. 

Vakar Kokneses novada Kokneses pagastā divstāvu dzīvojamās mājas dūmvadā dega sodrēji 2 m2 platībā. Izmantojot tehnisko sāli, ugunsdzēsēji glābēji ugunsgrēku nodzēsa. 

VUGD atgādina, ka dūmvadu attīrīšana no sodrējiem ir jāveic regulāri, lai novērstu to degšanu! Sadegot sodrējiem, dūmvadā veidojas augsta temperatūra, kas laika gaitā var bojāt dūmvada konstrukciju. Bojāts dūmvads ir ugunsbīstams, jo dzirksteles pa plaisām var nokļūt ārpus dūmvada uz jumta konstrukcijām, pārsegumiem un bēniņos esošajiem priekšmetiem, izraisot plašu un postošu ugunsgrēku!

Aizvadītajā diennaktī visā Latvijā VUGD saņēma 29 izsaukumus – astoņus uz ugunsgrēku dzēšanu, 16 uz glābšanas darbiem, bet pieci izsaukumi bija maldinājumi.

Atstājiet komentāru