2024.gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

Dunavā ugunsgrēkā graudu kaltē dega 22 tonnas graudu

Dunavā ugunsgrēkā graudu kaltē dega 22 tonnas graudu

Pagājušajā diennaktī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Zemgales reģiona brigāde saņēma septiņus izsaukumus – četrus uz ugunsgrēku dzēšanu, divus uz glābšanas darbiem un vēl viens izsaukums bija maldinājums, portāla Radio1.lv redakciju informēja VUGD Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļas vecākā inspektore Viktorija Gribuste.

Plkst. 11.54 Aizkraukles ugunsdzēsēji glābēji devās uz J.Purapuķes ielu Skrīveros, kur divstāvu dzīvojamā mājā dega apkures telpa un palīgtelpa 30 m2 platībā. 

Plkst. 12.27 Jelgavas un Kalnciema ugunsdzēsēji glābēji devās uz Jelgavas novada Līvbērzes pagastu, kur dega šķūnis un tajā esošā malka 60 m2 platībā. 

Plkst. 19.50 Jēkabpils, Ilūkstes un Aknīstes ugunsdzēsēji glābēji devās uz Jēkabpils novada Dunavas pagastu, kur graudu kaltē dega 22 tonnas graudaugu. Ugunsdzēsēji glābēji atvēra lūkas, lai graudi birtu ārā un tos varētu nodzēst. Dzēšanas darbos iesaistījās arī īpašnieks ar savu traktortehniku – ūdens mucu un frontālo iekrāvēju graudaugu pārvešanai uz atklātu teritoriju. Darbs notikuma vietā noslēdzās plkst. 22.45. 

Zaļajā ielā Dobelē ugunsdzēsēji glābēji atbrīvoja kaķi, kas bija iesprūdis automašīnas motortelpā. 

Aizvadītajā diennaktī visā Latvijā VUGD saņēma 34 izsaukumus – deviņus uz ugunsgrēku dzēšanu, no kuriem viens bija meža ugunsgrēks, 20 uz glābšanas darbiem, bet pieci izsaukumi bija maldinājumi.

Atstājiet komentāru