2024.gada 19. marts

Jāzeps

Ugunsgrēkā Jēkabpilī izglābti pieci cilvēki

Ugunsgrēkā Jēkabpilī izglābti pieci cilvēki

Pagājušajā diennaktī  Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Zemgales reģiona brigāde saņēma četrus izsaukumus – vienu uz ugunsgrēku dzēšanu, vienu uz glābšanas darbiem un vēl divi izsaukumi bija maldinājums, portāla Radio1.lv redakcija VUGD Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļas vecākā inspektore Viktorija Gribuste.
.

Plkst. 18.51 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz divstāvu daudzdzīvokļu māju Jēkabpilī, kur bija izveidojies sadūmojums. Ierodoties notikuma vietā un pārmeklējot ēku, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka pirmā stāva dzīvoklī deg sadzīves mantas 5 m2 platībā. Ugunsdzēsēji glābēji ar glābšanas masku palīdzību no sadūmotajām telpām izglāba piecus cilvēkus. Diemžēl dzīvoklī, kurā bija izcēlies ugunsgrēks, ugunsdzēsēji glābēji nedzirdēja skanam dūmu detektoru. Darbs notikuma vietā noslēdzās plkst. 19.57.

Traģiskākie ugunsgrēki nereti norisinās nelielās platībās, notiekot gruzdēšanai vai degšanai ar nelielu liesmu, kā rezultātā intensīvi izdalās degšanas produkti. Piedūmotā vidē cilvēkam pietiek veikt tikai dažas ieelpas, lai viņš sajustu veselības un vēlāk arī apziņas traucējumus. Tieši dūmu detektors, kas savlaicīgi ar skaļas skaņas palīdzību signalizē par izveidojušos sadūmojumu un ļauj cilvēkiem izglābties.

Aizvadītajā diennaktī visā Latvijā VUGD saņēma 43 izsaukumus – septiņus uz ugunsgrēku dzēšanu, 23 uz glābšanas darbiem, bet 13 izsaukumi bija maldinājumi.

Atstājiet komentāru