2024.gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

Jēkabpilī trešdien reģistrēti 7 jauni saslimšanas gadījumi ar Covid-19, saslimušo skaitam 14 dienās sasniedzot - 63

Jēkabpilī trešdien reģistrēti 7 jauni saslimšanas gadījumi ar Covid-19, saslimušo skaitam 14 dienās sasniedzot - 63

Jēkabpilī no 1. līdz 18.novembrim ar koronavīrusu Covid-19 saslimuši 70 cilvēki, savukārt pēdējās diennakts laikā - 7, bet divu nedēļu jeb 14.dienu laikā reģistrēti 63 saslimušie, savukārt kopumā, kopš marta Jēkabpilī reģistrēti 172 saslimšanas gadījumi ar Covid-19, liecina Slimību profilakses un kontroles centra sniegtā informācija (SPKC). 

Arī Aknīstes novadā turpina pieaugt saslimšana ar Covid-19. Aknīstes novadā pēdējo divu nedēļu laikā reģistrēti jau 53 saslimšanas gadījumi, pēdējās diennakts laikā – divi, bet kopumā - 69.

Saskaņā ar SPKC datiem Jēkabpils novadā pēdējo divu nedēļu laikā reģistrēti līdz pieci saslimšanas gadījumi ar Covid-19. Savukārt kopumā reģistrēto saslimušo skaits ir 20.

Krustpils novadā pēdējo 14 dienu laikā reģistrēti 9 saslimšanas gadījumi ar Covid-19. Savukārt kopumā šeit reģistrēti 19 gadījumi.

Viesītes novadā pēdējo 14 dienu laikā ar Covid-19 reģistrēti līdz pieci saslimšanas gadījumi. Savukārt kopumā šeit reģistrēti 8 saslimšanas gadījumi.

Salas novadā pēdējo 14 dienu laikā ar Covid-19 saslimuši 7 cilvēki, savukārt kopējais saslimušo skaits sasniedzis 17 cilvēkus.

Pļaviņu novadā patlaban saslimušo skaits nepārsniedz piecas personas, tāpēc SKPC detalizētāku informāciju nesniedz. Savukārt kopumā šeit saslimuši 8 cilvēki.

Kokneses novadā saslimušo ar Covid-19 skaits pēdējo divu nedēļu laikā nepārsniedz piecas personas, līdz ar to precīzs inficēto cilvēku skaits netiek minēts. Savukārt kopumā šeit reģistrēti 9 saslimšanas gadījumi.

Aizkraukles novadā 14 dienu laikā ar Covid-19 saslimušas 21 persona. Savukārt kopumā Aizkraukles novadā reģistrēti 37 saslimušie ar Covid-19.

Līvānu novadā kopējais saslimušo ar Covid-19 skaits pēdējo 14 dienu laikā ir 14 cilvēki. Savukārt kopumā kopš marta šeit reģistrēti 28 gadījumi.

Preiļu novadā pēdējo 14 dienu laikā reģistrēto saslimšanas ar Covid-19 gadījumu skaits nepārsniedz piecus cilvēkus, savukārt kopumā reģistrēto gadījumu skaits – 31.

Aglonas novadā pēdējo 14 dienu laikā reģistrēti 18 saslimšanas gadījumi ar Covid-19. Savukārt kopumā kopš marta reģistrēti 82 gadījumi.

Riebiņu novadā aktīvo saslimšanas ar Covid-19 gadījumu skaits patlaban ir 6 personas. Savukārt kopējais reģistrētais saslimušo skaits ir 27 personas, no kurām daļa ir izveseļojušās.

Vārkavas novadā pēdējo 14 dienu laikā reģistrēto saslimušo skaits nepārsniedz piecas personas.

No aizvadītajā diennaktī atklātajiem kopumā 366 Covid-19 inficēšanās gadījumiem teju divas trešdaļas jeb kopumā 231 inficētais reģistrēts Rīgā un Daugavpilī, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotie dati.

Rīgā aizvadītajā diennaktī reģistrēti 179 jauni inficētie un kopumā 14 dienu kumulatīvais saslimušo skaits galvaspilsētā pašlaik ir 2023 cilvēki.
Daugavpilī reģistrēti 52 jauni saslimušie un kopējais pēdējās divās nedēļās inficēto skaits ir sasniedzis 525 cilvēkus.

Salīdzinoši liels no jauna reģistrēto skaita pieaugums vērojams arī Ādažu un Aglonas novadā, taču šajos novados būtiski nav mainījies pēdējās 14 dienās saslimušo kopskaits. Tostarp Ādažos kopumā šogad reģistrēto inficēto kopējais skaits vakar sasniedzis 97 gadījumus, kas nozīmē, ka iepriekšējā diennaktī reģistrēts 31 jauns saslimušais. Savukārt divu nedēļu saslimušo kopskaits Ādažu novadā joprojām ir 27 cilvēki.

Arī Aglonas novadā situācija ir līdzīga - šogad kopumā novadā reģistrēto saslimušo skaits sasniedzis 82 cilvēkus, kas nozīmē, ka iepriekšējā diennaktī reģistrēts 21 inficētais, bet divu nedēļu saslimušo kopskaits Aglonā ir 18.


SPKC aģentūrai LETA skaidroja, ka šādas nesakritības pacientu skaitā pašvaldībās var būt, jo statistikā netiek iekļauti gadījumi, kas atklāti pirms vairāk nekā 14 dienām. Tāpat centrā norādīja, ka atsevišķos gadījumos pacientiem var tikt precizētas dzīvesvietas, ja sākotnēji norādīta, piemēram, deklarētā, nevis faktiskā dzīvesvieta.

Deviņi jauni saslimušie aizvadītajā diennaktī atklāti Krāslavas novadā, astoņi - Jelgavā, bet pa septiņiem - Jēkabpilī, Kuldīgas un Talsu novadā. Virknē citu novadu aizvadītajā dienā reģistrēts mazāks inficēto skaits.

Vienlaikus Covid-19 ir atgriezies Auces, Lubānas, Ērgļu un Varakļānu novadā.

Lielākais pēdējās divās nedēļās saslimušo kopskaits ir Rīgā - 2023, Daugavpilī - 525, Jūrmalā - 126, Krāslavas novadā - 115, Liepājā - 91, kā arī Rēzeknē - 86 iedzīvotāji.

Jau ziņots, ka pagājušajā diennaktī Latvijā atklāti 366 Covid-19 gadījumi, bet četri sasirgušie miruši, liecina SPKC apkopotie dati.

Aizvadītajā diennaktī veikti 3323 Covid-19 testi, pozitīvo testu īpatsvaram sasniedzot līdz šim augstāko apmēru - 11%. Līdz šim novembrī augstākais īpatsvars ir bijis 12.novembrī, kad tas sasniedza 7,8%. SPKC iepriekš skaidroja, ka šis rādītājs Eiropas Savienībā tiek uzskatīts par būtisku, jo, tam pārsniedzot 4% robežu, slimības izplatība uzskatāma par strauju un nekontrolētu.

Pagājušajā diennaktī mirušas kopumā četras personas, kam bija apstiprināta saslimšana ar Covid-19. Divi mirušie pacienti bija vecuma grupās no 65 līdz 75 gadiem, bet vēl divi no 85 līdz 95 gadiem. Latvijā kopumā miris jau 141 cilvēks, kuram bijusi apstiprināta inficēšanās ar Covid-19.

Līdz šim Latvijā inficēšanās ar Covid-19 ir apstiprināta kopumā 11 722 personām, bet no Covid-19 izveseļojušies 1557 cilvēki.

Nacionālā veselības dienesta apkopotie dati liecina, ka pagājušajā diennaktī slimnīcās ievietoti 44 Covid-19 pacienti, no tām izrakstīti 12 Covid-19 pacienti, līdz ar to stacionēti patlaban ir kopumā 395 saslimušie.

No visiem stacionētajiem 372 ir ar vidēju slimības gaitu, bet 23 - ar smagu. Kopš Covid-19 parādīšanās no slimnīcām izrakstīti 880 Covid-19 pacienti.

Atstājiet komentāru