2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Jēkabpils sociālais dienests nākošnedēļ uzsāks sejas masku dalīšanu atsevišķām iedzīvotāju grupām

Jēkabpils sociālais dienests nākošnedēļ uzsāks sejas masku dalīšanu atsevišķām iedzīvotāju grupām

Saskaņā ar Ministru kabineta 2020.gada 9.jūnija noteikumu Nr.380 “Noteikumi par prioritāro institūciju un vajadzību sarakstā iekļautajām institūcijām nepieciešamajiem epidemioloģiskās drošības nodrošināšanas resursiem” 21.1 punktu, Jēkabpils pilsētas pašvaldībai valsts ir piešķīrusi individuālos aizsardzības līdzekļus – daudzkārt lietojamas maskas (mazgājami mutes un deguna aizsegi), lai nodrošinātu valstī noteikto epidemioloģiskās drošības pasākumu izpildes iespējamību visiem iedzīvotājiem neatkarīgi no to sociālā un materiālā stāvokļa, informē Jēkabpils pilsētas pašvaldības sabiedrisko attiecību nodaļa.

12.novembra Jēkabpils pilsētas domes ārkārtas sēdē tika pieņemts lēmums par pašvaldībai piešķirto vairākkārt lietojamu sejas masku piešķiršanu Jēkabpils iedzīvotājiem.

Ir noteikts, ka sejas maskas varēs saņemt:

ģimenes vai atsevišķi dzīvojošas personas, kurām piešķirts trūcīgas vai maznodrošinātas  ģimenes (personas) statuss;
personas kuras ir tiesīgas saņemt naktspatversmes, aprūpes mājās, dienas aprūpes centra, dienas centra vai krīzes centra pakalpojumus.
Masku izsniegšanu organizēs Jēkabpils Sociālais dienests, veicot izsniegto daudzkārt lietojamo sejas masku uzskaiti pašvaldību sociālās palīdzības un sociālo pakalpojumu administrēšanas lietojumprogrammā SOPA.

Plānots, ka minētās personu grupas maskas varēs saņemt Jēkabpils Sociālajā dienestā, Brīvības ielā 45, 2.stāvā (205., 209. un 210.kab.) un 4.stāvā (401. un 405.kabinetā) sākot ar 16.novembri darba dienās no 9.00 līdz 12.00. un no 13.00 līdz 16.45.

Lūdzam sekot līdzi informācijai Jēkabpils Sociālā dienesta mājas lapā soc-dienests.jekabpils.lv.  Tālrunis uzziņām 80020091.

Foto; Ilustratīvs attēls

Atstājiet komentāru